Succesvol ondernemen met NLP

Succesvol ondernemen met NLP-2

Hoe kun je succesvoller ondernemen met NLP? NLP geldt al jaren als één van de succesvolste methodieken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en effectiever communiceren, met anderen én met jezelf. NLP maakt je bewust van dat wat je veelal onbewust doet in gedrag en in communicatie.

Bewustwording is de 1e stap naar verandering.

NLP is bedoeld voor mensen die iets willen bereiken en die willen werken aan hun persoonlijke groei.

Ondernemerschap is een vak

Veel ondernemers beginnen vanuit passie en kunde aan het ondernemerschap. Passie is goed, zelfs noodzakelijk om succesvol te ondernemen. En passie alleen is niet voldoende. Ondernemen is een vak. Dat weer andere kwaliteiten en vaardigheden met zich meebrengt dan je eigenlijke vak.
Er zijn ondernemers die het ondernemen in het bloed zit m.a.w. ze beschikken al over de kwaliteiten en vaardigheden die nodig zijn om succesvol te ondernemen.

Investeren op zakelijk én persoonlijk vlak

Zit het niet in je “bloed”, dan kun je het gelukkig wel leren. Hoe?
Door inzicht te krijgen in je eigen kwaliteiten en te leren hoe je die optimaal kunt inzetten.  Door je bewust te worden van welke vaardigheden je nog te leren hebt. Op zakelijk vlak: denk bijvoorbeeld aan marketing en sales, inzet social media en effectief netwerken. Én je hebt te investeren in je persoonlijke ontwikkeling en groei. Om in zelfvertrouwen te kunnen ondernemen, om dat wat niet voor je werkt te veranderen. En daarmee is de link naar succesvol ondernemen met NLP gelegd.

Succesvol ondernemen met NLP.

Voor succesvol ondernemerschap zijn een aantal zaken nodig:

De juiste mindset.
Een belangrijke voorwaarde voor succesvol ondernemen is bereid zijn naar jezelf te kijken. Wat voor ondernemer ben je? Welke helpende en niet helpende gedachten heb je daarover? Waar ben je goed in? Wat zijn je verbeterpunten.
Met NLP leer je hoe je jouw “juiste” mindset kan bewerkstelligen.
De juiste doelen
NLP is een praktische en doelgerichte methodiek. Je leert hoe je doelen moet stellen en hoe je zorgt dat je ze daadwerkelijk gaat halen. Je wordt je bewust van wat je tegenhoudt om je doel te halen en wat je daarbij kan helpen.
De juiste strategieën
Als ondernemer is het belangrijk dat je dat doet wat voor je werkt.
Bewustwording van wat niet werkt, is net zo’n belangrijke stap. Wat zijn oude patronen, valkuilen, die niet voor je werken. Die je belemmeren in wat je wilt bereiken. Met NLP leer je hóe je dat wat niet werkt kunt veranderen in wat wel voor je werkt.
Ideeën
Om te ondernemen heb je ideeën nodig. NLP biedt meerdere tools om out of the box te denken. Om te dromen, je missie en visie helder te krijgen.
Implementatie
Als ondernemer heb je hetgeen je bedacht hebt te implementeren.
Wat als dat niet lukt? Wat houd je dan tegen?
NLP maakt je bewust van die belemmeringen die je onbewust tegen houden om te gaan DOEN. En biedt meerdere tools om die belemmeringen om te buigen.

Investeren in jezelf is een belangrijke voorwaarde om echt succesvol te worden. (Zie ook mijn blog Investeer in je persoonlijke ontwikkeling, 5 redenen waarom.) Onderzoek wijst uit dat ondernemers die investeren in hun persoonlijke ontwikkeling veel succesvoller zijn dan zij die dat niet doen.
Daarnaast weet ik dat uit eigen ervaring. Als ik niet aan mijn persoonlijke ontwikkeling had gewerkt had ik geen eigen praktijk gestart. Tevens wordt het keer op keer bevestigd door de ondernemers met wie ik werk.

Nieuwsgierig geworden hoe NLP voor jou kan werken?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: Bel 06-48784117

Lees meer informatie over de training Succesvol ondernemen met NLP

Bekijk mijn volledige aanbod

 

Wil jij ook een keertje sparren?

Samen met mij even bekijken waar je staat, wat je tegenhoudt om verder te komen en waar je naar toe wilt met je bedrijf? Vraag dan geheel vrijblijvend een  “Sparren met Anja” gesprek aan!

Laat een reactie achter

Masterclass

De reis van de ondernemer​

23 januari van 9:30 - 12:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!