Over Anja

Ik ben een ambitieuze doelensteller die met beide benen op de grond staat. Een levensgenieter en ondernemer met passie voor mijn vak.

Waar ik enthousiast van word is als ik andere ondernemers coach om hun ambities te realiseren. Om ze te helpen hun kwaliteiten en talenten optimaal in te zetten. Waarom zou je jezelf klein houden als je ook het beste uit jezelf kunt halen. Dat geeft zoveel meer plezier en voldoening.

En lucky me, dit is wat ik iedere dag met veel plezier doe.

 

Mijn verhaal

Het gekke is: jaren geleden had ik nooit durven dromen dat ik elke dag zou doen wat mij gelukkig maakt. Ik stelde hoge eisen aan mezelf, zowel in werk als privé. “Nee” kwam in mijn woordenboek niet voor. Elke ochtend werd ik wakker met een to-do-list waar geen einde aan leek te komen. Gevraagd en ongevraagd stond ik voor iedereen klaar. Jarenlang nam ik de mantelzorg voor mijn beide ouders op me en was ik vrijwilliger. Ik maakte het iedereen graag naar de zin. Maar waar bleef ik zelf in dit hele verhaal.

Wel vaker nam ik me voor het anders te doen. Maar wat als ik de mensen die op mij rekende zou teleurstellen? Zo ging ik door totdat ik in 2011 een heupoperatie moest ondergaan. Daarmee werd ik letterlijk  gedwongen om stil te staan. Het omslagpunt kwam toen een mensendiecktherapeut me na de operatie de volgende vraag stelde:

“Welke rollen heb jij in je leven?”

Nou, dat wist ik wel: mantelzorger, partner, moeder, dochter, vriendin, vrijwilliger, schoondochter…
“Maar vergeet je er niet één?”
Juist. Ik vergat mezelf.

Bam. Dat was confronterend. Toen wist ik: er moest nu echt iets veranderen.

Tedx Amstelveen Anja de Die

Mijn eigen ontwikkelingsreis

Daar begon mijn persoonlijke ontwikkelingsreis. Een reis die mooier was dan welke exotische trip ook. Ik schreef me in voor een NLP opleiding.  Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), is één van de succesvolste methodieken voor effectieve communicatie en gedragsverandering. “Leven vanuit je kern” luidde het motto. Dat was wat ik nodig had. Want wat mijn kern was, dat wist ik al een tijdje niet meer.

Van deze reis nam ik geen koelkastmagneet mee naar huis, maar een blijvend souvenir: inzicht in mezelf. Heel wat kwartjes vielen. Het belangrijkste? Ik ontdekte wat IK het allerliefste wilde doen: coach en trainer worden.

Anja de Die Hoge lat Perfectionisme

Van ongezond perfectionisme naar gezonde ambitie

Ook leerde ik dat perfectionisme de oorzaak was dat ik uiteindelijk was vastgelopen. Mijn hoge lat was veranderd in een glazen plafond. Alles kon altijd beter. Met als gevolg een knagende onzekerheid. Wat kon ik nu eigenlijk?

Ik leerde mijn ongezonde perfectionisme om te buigen tot een gezonde vorm van ambitieuze doelen stellen. Ook leerde ik hoe ik mijn doelen kon waarmaken en daar trots op kon zijn. Mijn hoge lat? Nee, die heb ik niet afgedankt naar de schuur gebonjourd, maar hij ligt inmiddels al jaren op bereikbare hoogte. 

Ik moet niet meer van alles. Én …het hoeft niet meer perfect. Ik streef niet meer naar de illusie die perfectie heet.

Dat, en door mezelf te ontwikkelen tot succesvol ondernemer heeft er voor gezorgd dat ik veel meer heb bereikt dan ik ooit had durven dromen. Ik zet al mijn talenten en kwaliteiten met veel passie en plezier in. Het heeft mij een tevreden en gelukkig mens gemaakt. En dat gun ik anderen ook.

 

 

 

Mijn werk als coach

Sinds 2014 heb ik mijn eigen coach- en trainingspraktijk. Ik droom niet meer mijn leven, maar leef mijn droom. Ik ben internationaal gecertificeerd NLP-trainer en coach met een koffer gevuld met tools.  Zo heb ik, naast NLP, opleidingen gevolgd op het gebied van oplossingsgericht werk, systemisch werk, hypnotherapie en transactionele analyse. Tevens heb ik meerdere opleidingen gevold op het gebied van bussiness coaching en succesvol ondernemen.  

Als ondernemers- en mindset en ondernemerscoach help ik jou je ambities te realiseren, zodat jij het beste uit jezelf en je bedrijf kunt halen.  Zonder torenhoge latten, niet gehinderd door faalangst, onzekerheid, geen nee durven zeggen en keuzestress.

Sinds 2016 coach ben ik coach van ZAAI, een coachtraject voor startende ondernemers gefaciliteerd door de gemeentes Amstelveen, Aalsmeer en Diemen. Hierin coach ik ondernemers zowel individueel als in groepsverband om een succesvol bedrijf neer te zetten. Ik coach op o.a. het ontwikkelen van zakelijk zelfvertrouwen, lef, focus, keuzes maken, grenzen aangeven, missie, je ideale klant, time-management. Daarnaast begeleid ik de intervisiegroepen.

Ik doe wat ik het liefste wil doen. En ik heb me daarbij weten te onderscheiden binnen de wereld van coaches. Dat leverde me in 2019 zelfs een nominatie voor Amstelveense Ondernemer van het Jaar op.
Allemaal dingen die ik acht jaar geleden niet had durven dromen en al helemaal niet durven doen.

Anja de Die Trainer

Mijn visie op succesvol ondernemen:

Ik geloof dat, als je als ondernemer succesvol wilt worden, je moet investeren in zowel vaardigheidstrainingen als in je persoonlijke ontwikkeling. Je bedrijf kan nooit verder groeien dan jezelf bent gegroeid. Als ondernemer ben je namelijk je bedrijf en de sleutel tot succes zit in jezelf. Ondernemen vraagt om zelfleiderschap.

Wie ben ik nog meer?

Naast een gecertificeerd en ervaringsdeskundige coach, trainer en ambitieuze doelensteller ben ik ook:

Een actieveling in elke zin van het woord. Ook op de tennisbaan, in de sportschool en op de (spin-) fiets.

Een echte levensgenieter. Ik houd van reizen, gezelligheid, lekker eten, een goed boek en muziek.

Tealover, oké, en ook gek op pure chocolade.

Soms een tikkeltje eigenwijs (al ontken ik dat zelf graag in alle toonaarden)

Dol op het mezelf blijven ontwikkelen. Als coach en als mens.

Liefhebbend echtgenoot en trotse moeder van een prachtige zoon en dochter.

Maar eigenlijk vooral mezelf. En dat gun ik jou ook!

Anja de Die Coach

Kan ik jou helpen om het beste uit jezelf en je bedrijf te halen?

Ben je klaar om jouw ambities en ondernemersdromen waar te maken en concrete stappen zetten? Wil je jouw ongezonde vorm van perfectionisme omzetten in een gezonde, die van een ambitieuze doelensteller die in zichzelf gelooft en die weet wanneer goed, goed genoeg is?

Denk je dat ik de perfecte coach ben die jou kan helpen om je zelfvertrouwen te vergroten en het beste uit jezelf en je bedrijf te halen?

Vul mijn contactformulier in via onderstaande knop. Ik kom binnen 24 uur bij je terug.

PS Je bent overigens ook van harte welkom als je geen eigen bedrijf, maar wel mooie ambities hebt en last hebt van onzekerheid en een té hoge lat waardoor je niet bereikt wat je diep in je hart wel wilt bereiken.

Anja in de media

Sassy Magazine

Gedurende mijn NLP opleiding en door coaching heb ik veel stappen gezet om mijn ongezonde vorm van perfectionisme om te buigen naar een gezonde vorm.

Jarenlang stelde ik hoge eisen aan mezelf, zowel in werk als privé. “Nee”, kwam in mijn woordenboek niet voor. Elke ochtend werd ik wakker met een eindeloze to-do-list. Gevraagd en ongevraagd stond ik voor iedereen klaar, als mantelzorger, als moeder, als vrijwilliger, als werknemer. Ik maakte het graag iedereen naar de zin. In mijn werk deed ik alles niet 100% maar 200%. Aan fouten maken had ik een hekel. Altijd zag ik nog punten ter verbetering. Met als gevolg dat ik altijd bezig was en mij opgejaagd voelde door mijn zelf opgelegde to-do-list. Vaak nam ik mij voor om het anders te doen. Zonder succes. 

Ik vergat mezelf…

Ondernemer van het jaar verkiezing

Masterclass

De reis van de ondernemer​

5 september van 19:00 - 21:30
8 september van 9:00 - 11:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!