Ont-wikkel jezelf!?

Ont-Wikkel jezelf! 

 Volg je de ontwikkelingen……. of ontwikkel je jezelf? Loesje

Persoonlijke groei, we zijn er allemaal op ons eigen manier mee bezig. Bewust en/of onbewust! De één leert vanuit zijn luie stoel met een boek op schoot of surfend op internet. De ander gaat erop uit, bezoekt voorstellingen, workshops, presentaties, of volgt een training of individueel coachtraject.

Waarom zou je jezelf ontwikkelen?

Persoonlijke ontwikkeling verrijkt je als mens. Zowel zakelijk (als ondernemer) als privé kun je meer plezier, resultaat en voldoening uit het leven halen. Daarvoor hoef je niet ‘anders’ te worden. Alles wat je nodig hebt om je succesvol en voldaan te voelen in je werk en daarbuiten, heb je immers al in je. Veel effectiever en bevredigender is het om beter gebruik te leren maken van de mogelijkheden die je nu al bezit en die optimaal in te zetten.

Het geeft een diepere betekenis aan je leven. Je wordt je bewuster van de dingen die je – veelal onbewust – doet en dat wat écht belangrijk voor je is. De groei die je met persoonlijke ontwikkeling doormaakt, zorgt ervoor dat je effectiever wordt bij alles wat je doet en makkelijker en betere keuzes kunt maken.

Tevens kan het als katalysator dienen voor andere veranderingen. Je gaat je beter voelen, komt lekkerder in je vel en leert hoe je het beste uit jezelf kunt halen. En dit kan ook weer een positief effect op anderen hebben. Kortom persoonlijke ontwikkeling is van essentieel belang in je leven.

Effecten van persoonlijke ontwikkeling wetenschappelijk bewezen?

Uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel is gebleken dat mensen die in hun persoonlijke groei investeren succesvoller zijn dan zij die dat niet doen. Daarnaast is er een onderzoek naar de effectiviteit van persoonlijke ontwikkeling uitgevoerd door onderzoeksbureau PanelWizard. Aan het onderzoek namen 562 werkende, hoger opgeleide (HBO+) respondenten deel van 20 jaar en ouder, die minstens één keer in hun loopbaan een cursus of training gevolgd hebben op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Bij de selectie van de respondenten is rekening gehouden met een reële spreiding naar geslacht, leeftijd en opleidingsniveau. Hier een samenvatting van de onderzoeksresultaten.

Effecten na het volgen van een training persoonlijke ontwikkeling

 • 33,3 % zegt gelukkiger te zijn in het werk
 • 55,5 % zegt zelfverzekerder te zijn geworden in zijn of haar werk.
 • 44,7 % zegt beter te weten wat hij/zij belangrijk vindt in het werk.
 • 30,4 % zegt beter te weten wat hij/zij belangrijk vindt in het leven.
 • 69,3 % kan het werk beter uit oefenen.
 • 48,5 % zegt efficiënter te werken.
 • 66,7 procent zegt in zijn/haar dagelijkse werkzaamheden nog steeds de voordelen van de training te merken.

Effecten op de lange termijn

Opvallend is dat ook werknemers die lang geleden een training hebben gevolgd, 5-10 jaar geleden, of meer dan 10 jaar geleden, nog steeds de voordelen van de laatste training merken (54,7% versus 64,3%).

 • 66,1 % zegt voor de rest van zijn/haar carrière iets te hebben aan de laatste training.
 • 53,7 % zegt voor de rest van zijn/haar leven iets te hebben aan de laatste training.
 • 61,5 % zegt het geleerde tijdens de laatste training ook toe te passen buiten het werk.
 • 35,6 % zegt dat collega’s merken dat hij/zij zich tijdens de laatste training ontwikkeld heeft.
 • 29,4 procent zegt dat vrienden en / of familieleden de effecten van de laatste training merken.

Mogelijkheden voor persoonlijke groei en succes

Ont-wikkel jezelf 2
Buiten je comfortzone zit de groei!

Tijdens mijn trainingen en/of individuele coachsessies ontdek je herkenbare patronen die jouw gedrag en de daarmee samenhangende communicatie en effectiviteit bepalen. Je wordt je bewust van je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Je leert wat je drijfveren zijn en krijgt tools aangereikt om jouw kwaliteiten optimaal in te zetten. Je ontdekt je onbenutte kwaliteiten en leert deze in te zetten in persoonlijke groei. Vervolgens staat het ontdekken van andere mogelijkheden centraal, op zoek naar nieuwe strategieën (wat werkt wel) en het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor resultaten en succes in je leven.

Ben jij klaar om jezelf verder te ontwikkelen?

 

 

Wil jij ook een keertje sparren?

Samen met mij even bekijken waar je staat, wat je tegenhoudt om verder te komen en waar je naar toe wilt met je bedrijf? Vraag dan geheel vrijblijvend een  “Sparren met Anja” gesprek aan!

Laat een reactie achter

Masterclass

De reis van de ondernemer​

23 januari van 9:30 - 12:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!