Waarom Loopbaancoaching?

Je kunt er niet langer omheen....

  • Je ervaart minder plezier in je werk. De flow is er niet of nauwelijks meer.
  • De uitdaging is weg en je haalt geen voldoening meer uit je werk.
  • Je zit niet lekker in je vel. Voelt je gestrest, hebt minder energie en voelt je vaak vermoeid. Slaapt misschien wel slecht.
  • Je bent vooral héél hard aan het werk. De balans werk – privé ligt daardoor nogal eens uit het lood.

 

Je weet dat je uit je comfortzone moet om daar verandering in aan te brengen, alleen dat vind je spannend. Je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt.

Je wilt wel hulp zoeken, maar je hebt dat stemmetje in je hoofd dat vindt dat je dit toch zelf moet kunnen oplossen. Alleen je komt geen steek verder.

Je baalt van jezelf, omdat je je teveel laat leiden door wat anderen van je verwachten.

Wat je het allerliefst wilt is helder krijgen wat je wilt en welke baan het beste bij je past. Je wilt weten welke keuzes je moet maken, zonder twijfel achteraf. En wellicht wil je ook wel nee leren zeggen en af van je té grote verantwoordelijkheidsgevoel.

 

Waarom de tijd nemen om stil te staan bij wat je werkelijk wilt?

Wat herken jij in het volgende?

Je haalt minder plezier en voldoening uit je werk. Je ervaart een energielek.

Je staat op een kruispunt, en weet niet welke richting je moet kiezen

Je bent op zoek naar de rode draad in je werkende leven. Je hebt van alles gedaan. Ideeën genoeg, maar waar liggen je kwaliteiten. 
Welke keuze ga je maken om een baan te vinden die past bij jouw passie, kennis en talenten.

Je overweegt ondernemer te worden en twijfelt of je het ondernemerschap wel in je hebt . Hoe kan je daarin ontwikkelen.

Je bent onzeker of je überhaupt iets totaal anders zou kunnen doen. Je hebt weinig geloof in je eigen kwaliteiten

De banen zijn altijd als 'vanzelf' op je pad gekomen. Je wilt bewust nu zélf de regie in handen nemen en op zoek naar jouw droombaan.

Je ziet een vacature waar jij van de 10 competities er 2 niet hebt, en je solliciteert niet omdat je niet aan alles voldoet.

Herken je één of meerdere van bovenstaande situaties? Dan is het goed om stil te staan bij wat je wilt.
Vaak kom je daar zelf niet uit. Hoe fijn is het dan als iemand jou de juiste vragen stelt.

Wat levert een loopbaan coachtraject je op?

Weten wie je bent, waar je voor staat en wat je wilt gaan doen

bewustwording van je kernwaarden en drijfveren. Daardoor weet je welk type baan daar het best bij aansluit.

De rode draad ontdekken, focus krijgen en de baan vinden die bij je past

Werkflow, (hervinden van) plezier in je werk

Een helder toekomstbeeld

Bewust de keuze maken of het ondernemerschap bij je past

Met andere ogen naar vacatures kijken en vol vertrouwen solliciteren

Module:
Ontdek je ideale baan/droombaan

In de module Ontdek je ideale baan ga je de rode draad in je werkzame leven ontdekken. 

Je krijgt inzicht in jouw 5 belangrijkste kernwaarden.

Die rode draad en de bewustwording van je kernwaarden geven jou een duidelijke richting hoe jouw ideale baan of droombaan eruit ziet en welke stappen je daarin kunt nemen.

Deze Module bestaat uit 3 sessies van 1 1/2 uur en 3 huiswerkopdrachten.

Jouw investering is 695,00 euro (excl BTW). Dit bedrag is inclusief mijn voorbereidingstijd en verslaglegging.

Optioneel een Disc en Drijfveren Analyse, kosten 110 euro + aanvullend coachgesprek van 1 1/2 uur 200 euro. (incl mijn voorbereidingstijd).

Succesvol Ondernemen; gewoon doen

Wat zeggen mijn klanten?

De ervaring van
Hester

Ik kwam bij Anja terecht omdat ik het plezier in mijn baan verloren was. Ik zat niet lekker in mijn vel, stelde veel taken uit, kreeg niets uit mijn handen. Ik wilde graag meer rust in mijn hoofd, en uitzoeken wat ik nu echt leuk vind en waar ik goed in ben, om te kijken of mijn huidige baan nog wel bij mij paste. Dankzij Anja kreeg ik door dat mijn problemen deels veroorzaakt werden door een hoge lat in combinatie met een laag zelfvertrouwen.<br><br>

Nu na het coachtraject maak ik meer tijd voor de taken die ik leuk en belangrijk vind, en durf ik nee te zeggen tegen taken die mij niet liggen. Ik heb een stuk meer zelfvertrouwen opgebouwd, en daarbij een hoop tools in de pocket om die hoge lat te herkennen en ermee te dealen. Zo had ik bijvoorbeeld niet in de gaten dat ik veel invulde voor een ander en er daarbij vaak van uitging dat men negatieve dingen over mij dacht. <br><br>

Een van de fijnste dingen vind ik dat Anja zo ontzettend veel ziet. Ze weet dankzij haar enorme bak met ervaring situaties altijd weer op een andere manier te bekijken en is ontzettend motiverend. Na een sessie ga je naar huis met een hoop nieuwe inzichten over jezelf, en een duidelijke lijst actiepunten. Ik gun het iedereen om een coachtraject met Anja te doorlopen!

De ervaring van
Thea

Ik had op mijn werk verschillende mogelijkheden en ik wist niet wat ik moest kiezen. Ook wilde ik graag mijn waardes helder krijgen omdat ik het vermoeden had dat dat me zou helpen bij huidige en toekomstige werkkeuzes.<br><br>

Het coachingstraject bij Anja heeft gezorgd dat ik mijn doelen helder heb. Ik heb nu een stip op de horizon en weet de route naar de stip. Daarbij heb ik mijn waardes in kaart waardoor ik goed weet wat bij mij past en waardoor ik soms in mijn element ben en het op andere momenten schuurt.<br><br>

Ik dacht dat ik moest kiezen tussen leiderschap en inhoud maar dat ga ik gewoon combineren. Daarbij had ik sterke beelden over wat leiderschap is en waarom ik daar niet aan voldeed.<br><br>

Mijn sterkste kanten zijn voor mij zo vanzelfsprekend dat ik ze niet als kwaliteit herkende. Dat herken ik nu wel en ik zie ook beter hoe ik mijn kwaliteiten beter in kan zetten.<br><br>

Ik merk dat het heel fijn is om de stip op de horizon helder te hebben. Het geeft me een opgeruimd gevoel. Als ik stappen zet richting de stip ben ik extra content en als ik een zijstap maak ben ik me er tenminste van bewust en dat is ook prima.<br><br>

Anja zorgt op een heel natuurlijke manier in haar coaching dat je doel met de coaching gehaald wordt. Ze komt snel tot de kern en ze heeft een goede intuïtie voor wat jou op dit moment verder zou kunnen helpen. <br><br>

Anja heeft een vriendelijke doch besliste manier van coachen ze is warm en opgeruimd. Ze stuurt het proces zo, dat er ruimte ontstaat voor wat er echt toe doet.

De ervaring van
Antje

Ik vind werken met Anja heel fijn, ze heeft een praktische aanpak en structuur, die helderheid geeft in het te verwachte ontwikkeltraject. Ik wilde o.a. een duidelijke stip op de horizon en die vertalen naar de nodige stappen en keuzes. Dat is gelukt. Ik heb een duidelijk geformuleerd doel, stip op de horizon, deze stip is meer als een doel. Ik zal het ook gebruiken als steun om krachtige keuzes te maken, een soort guideline. Ik weet wat mijn kwaliteiten en hulpbronnen zijn om bij mijn doel te komen, welke keuzes ik te maken heb en een uitgewerkte planning tot eind van het jaar sluit ons traject mooi af.

Ik ben Anja zeer dankbaar voor haar zorgvuldige begeleiding en heb nu heel veel zin en energie om verder het uitgestippelde pad te bewandelen.

De ervaring van
Irma

Ik heb coaching gezocht omdat ik in een dip zat. Zowel persoonlijk als op werk ervaarde ik energielekken. Ik had last van faalangst, keuzestress en onzekerheid. Dit ging gepaard met vermoeidheid, lusteloosheid en geen vooruitzicht.

Ik heb erg veel geleerd tijdens de sessies. Iedere sessie kwam ik tot een nieuw inzicht die ik makkelijk kon toepassen met de handvatten die Anja mij aanreikte. Dingen die ik heb geleerd zijn o.a.: de kracht van het benoemen. Eerder hield ik gedachten en opmerkingen vaak voor mijzelf in de veronderstelling dat iets niet mogelijk was of dat het niet voor mij bestemd was.

Dit heeft er ook toe geleid dat ik mijzelf meer heb durven laten zien. Jezelf laten zien en durven uitspreken wat je wilt heeft mij een concreet sollicitatiegesprek opgeleverd voor mijn droombaan! Ik zal mijzelf niet meer vergelijken met anderen maar ik geloof nu in mijn eigen kwaliteiten en kan mij daardoor onderscheiden.

Anja heeft mij deze spiegel voorgehouden waardoor ik het traject afsloot met een enorme energieboost, meer zelfverzekerdheid en een mooi vooruitzicht. Ik heb meer plezier in het leven en gun mijzelf dit.Anja is een vlotte, vriendelijke en toegankelijke vrouw.

Ik voelde mij al snel bij haar op mijn gemak. Er is ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen en emoties. Niks is te gek voor Anja. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Ik raad coaching bij haar zeker aan.

Anja als loopbaancoach

Ik heb 10 jaar bij Randstad Uitzendbureau gewerkt en vele mensen begeleidt naar passend werk. Sinds 2014 heb ik mijn eigen coachpraktijk en heb ik veel mensen geholpen met verschillende loopbaan vraagstukken.

Tevens is een van mijn specialisaties perfectionisme. Mensen die last hebben van perfectionisme hebben hun eigen problematiek op de arbeidsmarkt.  Uit onzekerheid en de angst niet goed genoeg te zijn, solliciteren ze niet op banen die ze eigenlijk wel graag zouden willen. Ze durven de promotie niet te maken. Ze durven geen keuzes te maken omdat ze bang zijn niet de perfecte keuze te maken.  

Daarnaast heb ik veel ondernemers gecoacht met de vraag of het ondernemerschap bij ze past.

Ik doe mijn werk met veel passie en enthousiasme. Stilstand is bij mij niet mogelijk, alleen tijdelijk….met als doel om weer verder te komen. Ik houd van praktisch en van doen. Ik daag je graag uit om je inzichten meteen te koppelen aan acties, want…

Een inzicht gekoppeld aan een actie leidt tot resultaat

En als doel- en resultaatgericht coach ga ik natuurlijk voor een blijvend resultaat.
Ik ben altijd eerlijk en zal je liefdevol confronteren.

Ik hoop je te ontmoeten.

Masterclass

De reis van de ondernemer​

23 januari van 9:30 - 12:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!