Waarom Loopbaancoaching?

Je kunt er niet langer omheen....

  • Je ervaart minder plezier in je werk. De flow is er niet of nauwelijks meer.
  • De uitdaging is weg en je haalt geen voldoening meer uit je werk.
  • Je zit niet lekker in je vel. Voelt je gestrest, hebt minder energie en voelt je vaak vermoeid. Slaapt misschien wel slecht.
  • Je bent vooral héél hard aan het werk. De balans werk – privé ligt daardoor nogal eens uit het lood.

 

Je weet dat je uit je comfortzone moet om daar verandering in aan te brengen, alleen dat vind je spannend. Je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt.

Je wilt wel hulp zoeken, maar je hebt dat stemmetje in je hoofd dat vindt dat je dit toch zelf moet kunnen oplossen. Alleen je komt geen steek verder.

Je baalt van jezelf, omdat je je teveel laat leiden door wat anderen van je verwachten.

Wat je het allerliefst wilt is helder krijgen wat je wilt en welke baan het beste bij je past. Je wilt weten welke keuzes je moet maken, zonder twijfel achteraf. En wellicht wil je ook wel nee leren zeggen en af van je té grote verantwoordelijkheidsgevoel.

 

Waarom de tijd nemen om stil te staan bij wat je werkelijk wilt?

Wat herken jij in het volgende?

Je haalt minder plezier en voldoening uit je werk. Je ervaart een energielek.

Je staat op een kruispunt, en weet niet welke richting je moet kiezen

Je bent op zoek naar de rode draad in je werkende leven. Je hebt van alles gedaan. Ideeën genoeg, maar waar liggen je kwaliteiten. 
Welke keuze ga je maken om een baan te vinden die past bij jouw passie, kennis en talenten.

Je overweegt ondernemer te worden en twijfelt of je het ondernemerschap wel in je hebt . Hoe kan je daarin ontwikkelen.

Je bent onzeker of je überhaupt iets totaal anders zou kunnen doen. Je hebt weinig geloof in je eigen kwaliteiten

De banen zijn altijd als 'vanzelf' op je pad gekomen. Je wilt bewust nu zélf de regie in handen nemen en op zoek naar jouw droombaan.

Je ziet een vacature waar jij van de 10 competities er 2 niet hebt, en je solliciteert niet omdat je niet aan alles voldoet.

Herken je één of meerdere van bovenstaande situaties? Dan is het goed om stil te staan bij wat je wilt.
Vaak kom je daar zelf niet uit. Hoe fijn is het dan als iemand jou de juiste vragen stelt.

Wat levert een loopbaan coachtraject je op?

Weten wie je bent, waar je voor staat en wat je wilt gaan doen

bewustwording van je kernwaarden en drijfveren. Daardoor weet je welk type baan daar het best bij aansluit.

De rode draad ontdekken, focus krijgen en de baan vinden die bij je past

Werkflow, (hervinden van) plezier in je werk

Een helder toekomstbeeld

Bewust de keuze maken of het ondernemerschap bij je past

Met andere ogen naar vacatures kijken en vol vertrouwen solliciteren

Module:
Ontdek je ideale baan/droombaan

In de module Ontdek je ideale baan ga je de rode draad in je werkzame leven ontdekken. 

Je krijgt inzicht in jouw 5 belangrijkste kernwaarden.

Die rode draad en de bewustwording van je kernwaarden geven jou een duidelijke richting hoe jouw ideale baan of droombaan eruit ziet en welke stappen je daarin kunt nemen.

Deze Module bestaat uit 3 sessies van 1 1/2 uur en 3 huiswerkopdrachten.

Jouw investering is 695,00 euro (excl BTW). Dit bedrag is inclusief mijn voorbereidingstijd en verslaglegging.

Optioneel een Disc en Drijfveren Analyse, kosten 110 euro + aanvullend coachgesprek van 1 1/2 uur 200 euro. (incl mijn voorbereidingstijd).

Succesvol Ondernemen; gewoon doen

Wat zeggen mijn klanten?

De ervaring van
Florien

Ik ben bij Anja een loopbaancoachingstraject gaan doen, omdat ik op werk niet lekker in mijn vel zat.

 

Anja heeft mij geholpen met het achterhalen van wat voor mij belangrijk is om prettig te kunnen werken. Van te voren dacht ik eigenlijk dat ik alles wel wist; welke functie en type bedrijf het best bij mij passen.

 

Tijdens het traject kwam ik erachter dat je rationeel alles kunt weten, maar dat het gevoelsmatig ook bij je moet passen. Door aan de slag te gaan met mijn kernwaarden leerde ik beter mijn gevoel te interpreteren. Hier heb ik tijdens het solliciteren en ook privé erg veel aan (gehad).

 

Inmiddels heb ik een hele leuke baan gevonden en valt alles op zijn plek. Toen ik laatst mijn moodboard erbij pakte, van mijn eerste sessie bij Anja, moest ik erg lachen. Zelfs het gebouw van mijn nieuwe werk klopte met mijn moodboard! Aan iedereen die behoefte heeft aan wat sturing en plezier in solliciteren en werken, raad ik Anja van harte aan.

De ervaring van
Irene

Ik heb coaching gezocht voor de zoektocht naar de rode draad van mijn werkende leven. Ik ben 55 jaar en heb diverse functies en projecten gedaan. Ik zit boordevol energie en ideeën. Waar liggen mijn kwaliteiten, welke keuzes ga ik maken om een baan te vinden die past bij mijn passie, kennis en talenten.

 


Door individuele coachsessies in combinatie met de workshop “Makkelijker keuzes maken” bij Anja de Die te volgen, heb ik inzicht gekregen in welke rol ik het meest succesvol ben/was. Er blijkt wel degelijk een rode draad te zijn.

 

Het leuke is dat door haar coachtraject er kernwoorden als ‘verbinder, aanjager en coördinator’ naar boven kwamen. Door die focus viel mijn oog op een advertentie waarin deze kernwoorden werden genoemd. Hier was ik anders gewoon aan voorbijgegaan en had alleen gekeken naar functies waar ik een opleiding voor heb gedaan.

 

Met als resultaat dat ik ben aangenomen. Echt zo’n goede match! Ik voel me als een vis in het water met deze nieuwe baan!

De ervaring van
Robin

Ik ben van mijzelf altijd een enorme twijfelaar geweest, en dus ook zo in het zoeken van werk. Vroeger wilde ik graag entrepeneur worden net zoals paps. Maar toen ik ouder werd zag ik dat ondernemerschap niet alleen maar leuk was.

 

Reden voor twijfel dus. Ik wilde een hele andere kant op gaan. Van eigen bedrijf in de ICT naar de zorg. Samen met Anja zijn we diep in mijn hart gaan kijken, wat is nou écht belangrijk voor mij in een baan? Deze vraag hebben wij op verschillende manieren beantwoord waardoor ook een uitgebreid antwoord uit komt. Ook een deels onverwachts.

 

Het bijzonderste was dat ik eigenlijk dacht dat ik wel klaar was met mijn bedrijfje, tot wij vrij symbolisch op papiertjes zijn gaan staan om het écht te voelen. En mijn gevoel daar zei toch wat anders. Ook raakte het mij enorm, een soort energie kwam vrij op dat moment. Erg bijzonder en dus ook waardevol. Desondanks die gevoelens richting mijn bedrijf kon ik de dag erop kiezen voor verpleegkunde. Gek zou je zeggen, maar het voelde uiteindelijk toch gewoon goed. 

 


Ik kon ook gewoon even huilen bij Anja, die dat ook al haarfijn doorhad. Volgens mij zei Anja ook nog iets in de trant van “je zit hier nu anders, Er is iets mis”. Kortom, ik voelde mij veilig genoeg bij Anja. Ik voelde mij ook de “perfecte klant” voor Anja en daarom ook goed begrepen. En dat had ik echt even nodig. Kort maar krachtig zullen we zeggen! 

 

Ik raad een coachtraject bij Anja van harte aan omdat zij een fijn mens is om een coachtraject mee te doorlopen. Zij is energiek, empathisch en stelt je de juiste vragen. Ze blijft to-the-point en gaat op zoek naar je diepere persoonlijke waarden. Haar methodiek werkt echt heel goed en je gaat naar huis met meer inzicht over jezelf en wat jij op dit moment in je leven het belangrijkste vindt en waar je echt gelukkig van wordt.

De ervaring van
Maaike

Afgelopen maanden ben ik met Anja aan de slag geweest om voor mezelf meer helderheid te creëren welke verder stappen ik in mijn werktoekomst wil maken. Van het herkennen van mijn grenzen en hoe ik deze het beste kan bewaken naar het vinden van mijn kernwaarden en -kwaliteiten waardoor ik in de toekomst goed onderbouwde keuzes kan maken waarbij ik dichtbij mezelf blijf. Het heeft allemaal stapsgewijs de revue gepasseerd. De eyeopeners die zij mij gaf, hebben mij voldoende vertrouwen voor de toekomst gegeven om het pad te bewandelen dat ik voor mezelf voor mij zie. 

 

Ik heb Anja leren kennen als een empathische, praktische en kritische coach die buiten de gebaande paden durft te coachen/sturen waardoor ik ontzettend blij ben met het resultaat van de afgelopen periode. Anja denkt mee en vraagt door, niet met ieder antwoord neemt zij zomaar genoegen en daardoor ben ik niet alleen op werkgebied maar ook op persoonlijk vlak nog meer ontwikkeld. 

En om in de toekomst deze weg te blijven bewandelen, zal ik echt nog wel eens bij Anja aan de bel trekken voor advies en een klankbord. 

 

Anja als loopbaancoach

Ik heb 10 jaar bij Randstad Uitzendbureau gewerkt en vele mensen begeleidt naar passend werk. Sinds 2014 heb ik mijn eigen coachpraktijk en heb ik veel mensen geholpen met verschillende loopbaan vraagstukken.

Tevens is een van mijn specialisaties perfectionisme. Mensen die last hebben van perfectionisme hebben hun eigen problematiek op de arbeidsmarkt.  Uit onzekerheid en de angst niet goed genoeg te zijn, solliciteren ze niet op banen die ze eigenlijk wel graag zouden willen. Ze durven de promotie niet te maken. Ze durven geen keuzes te maken omdat ze bang zijn niet de perfecte keuze te maken.  

Daarnaast heb ik veel ondernemers gecoacht met de vraag of het ondernemerschap bij ze past.

Ik doe mijn werk met veel passie en enthousiasme. Stilstand is bij mij niet mogelijk, alleen tijdelijk….met als doel om weer verder te komen. Ik houd van praktisch en van doen. Ik daag je graag uit om je inzichten meteen te koppelen aan acties, want…

Een inzicht gekoppeld aan een actie leidt tot resultaat

En als doel- en resultaatgericht coach ga ik natuurlijk voor een blijvend resultaat.
Ik ben altijd eerlijk en zal je liefdevol confronteren.

Ik hoop je te ontmoeten.

Masterclass

De reis van de ondernemer​

23 januari van 9:30 - 12:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!