Investeer in je persoonlijke ontwikkeling! 5 redenen waarom!

Persoonlijke ontwikkeling

Laatst had ik een cliënt die trainingen had gevolgd op het gebied van sales en marketing. Ze had haar ideale klant in kaart gebracht, geleerd hoe en waar ze die kon bereiken en welke prijs ze moest vragen voor haar diensten. Absoluut noodzakelijke kennis voor een ondernemer. Echter ondanks al die vaardigheden lukte het haar niet om aan klanten te komen. De reden? Ze had niet de juiste mindset. Ze had jaren bij een bedrijf gewerkt en sales ging haar daar prima af. Maar nu ze als ondernemer zichzelf moest verkopen werd het ineens een heel ander verhaal. Ze had gedachtes als: “wie ziet er nu op mijn of mijn dienst te wachten, ben ik wel goed genoeg, ben ik het echt wel waard om deze prijs te vragen”.  Een mindset die niet helpend is als je je eigen sales en marketing gaat doen. Na het volgen van een één op één coachtraject voelde zij zich veel zelfverzekerder en kon ze haar eigen waarde echt voelen. Het doen van sales en marketing gaat haar nu veel makkelijker af. En ook in andere contexten, zowel zakelijk als privé, staat ze veel steviger in haar schoenen.

Persoonlijke ontwikkeling

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

investeer in jezelf 2
Investeer in jezelf

Veel ondernemers die ik tegenkom in mijn werk als coach en trainer van (startende) ondernemers, zijn in meer of mindere mate wel bereid om te investeren in trainingen op het gebied van kennis en vaardigheden. Denk aan trainingen op het gebied van sales, marketing, social media, financiën etc. Training of coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling wordt wel heel belangrijk gevonden, maar om daarin te investeren is een ander verhaal.

Dit blijkt ook uit een peiling van de Kamer van Koophandel gedaan in 2012.
82% van de ondernemers geeft aan persoonlijke ontwikkeling belangrijk te vinden, terwijl slechts 44% daadwerkelijk in zichzelf investeert.

Hoeveel een ondernemer investeert in de eigen ontwikkeling blijkt af te hangen van de grootte van het bedrijf. 60% van de eigenaren van (middel)grote bedrijven (vanaf 20 medewerkers) besteden meer dan 1000 euro aan de eigen ontwikkeling. Slechts 30% van de ZZP’ers geeft meer dan 1000 euro aan de eigen ontwikkeling uit. Zzp’ers geven meestal minder dan 500 euro uit.

Bron Kamer van Koophandel 2012

Investeer in je persoonlijke ontwikkeling! 5 redenen waarom!

  1. Keer op keer blijkt uit onderzoek dat ondernemers die investeren in hun persoonlijke ontwikkeling veel succesvoller zijn dan diegene die dat niet doen.
  2. Door aan slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling word je je bewust van wat je écht tegenhoudt om succesvol te ondernemen. Als je je daar bewust van bent kun je aan het werk met die belemmeringen en valkuilen (vaak oude gedragspatronen) en deze veranderen in gedrag dat wel voor je werkt. Bewustwording is de eerste stap naar verandering.
  3. Investeren in jezelf leidt tot meer zelfvertrouwen, meer eigenwaarde.
  4. Een investering in jezelf verdiend zich in zoveel meer dan geld alleen terug. Persoonlijke ontwikkeling is een verrijking van je leven, zowel zakelijk als privé. (zie ook mijn blog ont-wikkel jezelf!
  5. Alles wat je aandacht geeft groeit.

Mogelijkheden voor persoonlijke groei en succes

Ont-wikkel jezelf 2

Buiten je comfortzone zit de groei!

Tijdens mijn trainingen en/of individuele coachsessies ontdek je herkenbare patronen die jouw gedrag en de daarmee samenhangende communicatie en effectiviteit bepalen. Je wordt je bewust van je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Je leert wat je drijfveren zijn en krijgt tools aangereikt om jouw kwaliteiten optimaal in te zetten. Je ontdekt je onbenutte kwaliteiten en leert deze in te zetten in persoonlijke groei. Vervolgens staat centraal het ontdekken van andere mogelijkheden, het vinden van nieuwe strategieën (wat werkt wel) en het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor resultaten en succes in je leven.

Ben jij klaar om jezelf verder te ontwikkelen?

 

Wil jij ook een keertje sparren?

Samen met mij even bekijken waar je staat, wat je tegenhoudt om verder te komen en waar je naar toe wilt met je bedrijf? Vraag dan geheel vrijblijvend een  “Sparren met Anja” gesprek aan!

Laat een reactie achter

Masterclass

De reis van de ondernemer​

23 januari van 9:30 - 12:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!