Die klant wil ik na de vakantie niet meer zien

Tot na de vakantie, zeg je vriendelijk tegen je klant.

Je zwaait en doet de deur van je kantoor dicht.

Je slaakt een diepe zucht en denkt bij jezelf ‘eigenlijk wil ik jou na de vakantie helemaal niet terugzien’.

Je meeste klanten zijn leuk, gelukkig maar! Maar er zitten er een aantal bij waar je, als je diep in je hart kijkt, klaar mee bent. Het is dat je ze een factuur mag sturen……

De afgelopen jaren heb je ook alle klanten die je een factuur kon sturen aangenomen. Je was je bedrijf aan het opbouwen en je was blij met elke klant. En natuurlijk ben je nog steeds dankbaar voor iedere klant die met jou in zee wil. 

Waar wil je naar toe met je bedrijf? Welke klant past daarbij?

Maar langzamerhand daagt ook het besef dat jij niet meer met elke klant wil samenwerken. Het schuurt een beetje, want het voelt misschien een beetje arrogant, maar het is wél wat je nu voelt. Misschien ben je de huidige fase van je bedrijf wel ontgroeit. Past je huidige aanbod niet meer bij je eigen groei en ontwikkeling. En wordt het hoog tijd dat je echt gaat kiezen met wie je wel en niet wilt werken.

En zou je na de vakantie een gesprek moeten hebben met die klant die je net gedag hebt gezegd, en nu wordt het heel spannend, om aan te geven dat je de samenwerking gaat stoppen. En datzelfde gesprek moet je misschien ook met die andere klant hebben waar je op leegloopt.

Voor

Wat is jouw reis als ondernemer?

Maar voordat je dat durft moet je de koers weten waar je naar toe wilt met je bedrijf.

En als dat zo is zou ik zeggen doe na de vakantie, mee met de Masterclass de Reis van de Ondernemer.

In deze Masterclass krijg je aan de hand van een schematische voorstelling van die reis zicht op alle fases die iedere ondernemer meemaakt in zijn ondernemerschap. Je ontdekt in welke fase jezelf zit. En je leert waar je op moet focussen en wat er nodig is om naar de volgende fase te komen.

Ga je mee op reis? Meer informatie over de verschillende data en inschrijven via deze link.

Wil jij ook een keertje sparren?

Samen met mij even bekijken waar je staat, wat je tegenhoudt om verder te komen en waar je naar toe wilt met je bedrijf? Vraag dan geheel vrijblijvend een  “Sparren met Anja” gesprek aan!

Laat een reactie achter

Masterclass

De reis van de ondernemer​

5 september van 19:00 - 21:30
8 september van 9:00 - 11:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!