Zeg dag tegen je uitstelgedrag.

Uitstelgedrag? Ik kijk uit het raam. Het regent. Ik stel mijn ommetje nog even uit. Ik check de buienradar Het ziet ernaar uit dat het straks droog wordt. Mooi, dan wacht ik nog even op betere omstandigheden.

Een uur later ziet het beeld er op de buienradar héél anders uit. Het wordt helemaal niet droog. Sterker nog…. het gaat alleen maar harder regenen. Getver!

Maar ja, ik wil wél mijn ommetje lopen. Anders verbreek ik mijn dagelijkse reeks. Voor diegene die de ommetjes app van Eric Scherder kennen begrijpen wat ik bedoel. Ken je hem niet… het heeft iets te maken met punten verdienen 😉

Niet uitstellen maar doen

Dus vooruit, regenjas aan en gaan met die banaan.

En daar loop ik ……. in de regen en ik vind het héérlijk. Het liedje I am singing in the rain (voor de musicalliefhebbers wel bekend en anders laat maar, lang geleden) zingt door mijn hoofd, ik ruik de geur van de regen en voel de koude druppels op mijn gezicht.

Waarom heb ik mijn ommetje uitgesteld. Wilde ik bijna niet meer gaan. Alleen omdat het regent. Omdat de omstandigheden niet ideaal (perfect) waren.

Het is net als met ondernemen. Soms schuif je dingen op de lange baan. Omdat je denkt dat het oncomfortabel wordt. Omdat je koudwatervrees hebt. Je bang bent dat je er niet goed voor uitgerust bent.

Trek je regenjas aan en stap uit je comfortzone.

Trek je badpak aan en spring in het diepe.

Dag uitstelgedrag!

Ga van uitstellen naar doen. Die eerste stap brengt je al verder. En vandaar uit ga je lopen of zwemmen. Stap voor stap, slag voor slag.

Wachten op de juiste omstandigheden maakt dat je overal veel te lang over doet.

Want wanneer zijn de omstandigheden dan perfect……..

Precies, dan kan je wachten tot je een ons weegt.

Ga van uitstellen naar doen en zet gewoon de eerste stap.

Neem even de tijd om te kijken wat je al heel lang aan het uitstellen bent, en wat wel belangrijk is voor de verdere groei van je bedrijf.

Bedenk dan wat de 1e stap is die je wél kan doen, al is hij nog zo klein.

En plan die dan in je agenda in, zodat je zeker weet dat je het gaan doen en wanneer. Geeft meteen al rust.

Loop je alsnog vast? Weet je niet hoe je de volgende stappen moet zetten?

Wil je een keer sparren met mij over waar je staat en wat je tegenhoudt om verder te komen met je bedrijf. Vraag een geheel vrijblijvend Sparren met Anja gesprek aan.

Wil jij ook een keertje sparren?

Samen met mij even bekijken waar je staat, wat je tegenhoudt om verder te komen en waar je naar toe wilt met je bedrijf? Vraag dan geheel vrijblijvend een  “Sparren met Anja” gesprek aan!

Laat een reactie achter

Masterclass

De reis van de ondernemer​

23 januari van 9:30 - 12:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!