Vergelijkingsdrang. Ze blijft zichzelf vergelijken met anderen

Vergelijkingsdrang? Voor haar vakantie sprak ik haar. Een ondernemer die sinds 7 jaar haar eigen bedrijf heeft. Tevreden over de mooie opdrachten en leuke klanten. En ook over de vrijheid van het ondernemerschap. So far so good.

Blijven vergelijken “Ik stop ermee”

Maar toch……. ondanks dit bekruipt haar de laatste tijd steeds vaker de gedachte “ik stop ermee”. Ze vertelt dat ze zichzelf maar blijft vergelijken met concurrenten, ondanks dat ze zichzelf een geboren ondernemer vindt en tevreden is over haar werkwijze.

Ze is zich erg bewust van haar té hoge lat. Als ze ziet wat concurrenten posten, denkt ze “zie je wel, zij doen het nóg beter”. Daar is ze jaloers op en het maakt haar ontevreden over mezelf. Het is nooit goed genoeg.

Ze is er zó klaar mee. Wat ze het allerliefste wil is op een blije en tevreden manier haar onderneming runnen. 

Verandering die blijft

Na haar vakantie sprak ik haar weer. Ze voelde zich een stuk beter door de vakantie. Lekker opgeladen en de rust was weer terug. En toch realiseerde zij zich dat als ze straks weer vol aan de bak is dat die hoge lat weer terugkomt. Dat dit niet na een vakantie zomaar wegblijft.

Binnenkort doet ze mee aan mijn Masterclass De Reis van de Ondernemer.

Om te kijken waar verbeterpunten liggen en kansen om te groeien. Daarnaast vindt ze het een prettige laagdrempelige manier om mij en mijn werkwijze beter te leren kennen voordat ze de beslissing neemt verder met mij in zee te gaan.

Ben jij ook lekker opgeladen terug van vakantie gekomen? Heb je na deze ontspannen periode frisse inzichten gekregen? Ben je tot het besef gekomen dat je niet écht blij meer bent met je bedrijf zoals het nu is. Voel je dat er iets moet veranderen? 

vergelijkingsdrang

Heb jij ook last van vergelijkingsdrang?

Vergelijk jij jezelf ook teveel met anderen? Haal je jezelf omlaag? Word je snel getriggerd door wat anderen doen en vinden. 

Of wil je meer leuke klanten en omzet?

Wil jij na je vakantie een goede start maken om die veranderingen in te zetten die je nodig hebt om te ondernemen op een manier die écht bij jou past. Zonder jezelf te vergelijken met anderen. Je eigen ondernemerspad gaan.

Ga je samen met mij op reis tijdens de Masterclass de Reis van de Ondernemer.

Een inspirerende reis vol inzichten. Je ontdekt in welke fase van het ondernemerschap jij je bevindt en welke hobbels of muren daarbij op je pad komen. Hierdoor ga je beter begrijpen waarom je in het ondernemerschap tegen bepaalde zaken aanloopt én hoe je daarmee om kunt gaan. 

Bekijk via deze link de data van de Masterclass.

Wil jij ook een keertje sparren?

Samen met mij even bekijken waar je staat, wat je tegenhoudt om verder te komen en waar je naar toe wilt met je bedrijf? Vraag dan geheel vrijblijvend een  “Sparren met Anja” gesprek aan!

Laat een reactie achter

Masterclass

De reis van de ondernemer​

23 januari van 9:30 - 12:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!