Waarom zou je groot dromen?

Workshop Durven Dromen Doen

Vorig jaar volgde ik via de Ondernemersvereniging Amstelveen de inspiratiesessies  ‘De Cirkel van Succes’ onder begeleiding van auteur en ervaringsspecialist Quintin Schevernels. De basis voor deze sessies was zijn boek ‘Suits & Hoodies’, waarin Quintin beschrijft welke 7 essentials bepalend zijn voor het succes van een onderneming.

Groot dromen…..
De eerste essential is groot dromen. Volgens het boek (en dat heb ik zelf ook ervaren) begint een succesvol bedrijf met een ambitieuze doelstelling of missie. Dit vormt de zingeving van je bedrijf, met andere woorden je why.
Toen ik begon als ondernemer was het mijn missie om vrouwen te begeleiden om met meer zelfvertrouwen hun eigen pad te gaan, hun verlangen/droom te gaan leven. Zoals ik zelf ook heb gedaan. Om mijn missie uit te voeren startte ik mijn eigen training en coachpraktijk. Voor mij een grote droom die ik eerst niet voor mogelijk had gehouden. Een droom die werkelijkheid is geworden, en met succes.

Tijdens de 1e inspiratiesessie daagde Quintin ons uit om groot te dromen, wat wil je dan bereiken. Voor mij kwam deze vraag op het juiste moment, mijn vorige droom was uitgekomen, dus hoe nu verder? Want ik heb de overtuiging dat het belangrijk is te blijven dromen en doelen te stellen.

Out of the box!
Groot dromen gaat over out of the box dromen, alsof er geen beperkingen zijn, je niet kunt falen, dat alles mogelijk is. Er ontstond meteen een idee in mijn hoofd, passend bij mijn nieuwe missie; samen met andere ondernemers, ondernemers helpen om in zelfvertrouwen succesvoller te ondernemen. Een Academie voor succesvol ondernemen. Een droom die ik nu volop verder aan het uitwerken ben:). Binnenkort meer hierover.

Waarom is groot dromen belangrijk?
Groot dromen is van belang om jezelf een missie te geven, zodat je deze kan vertalen in concrete doelen om je droom echt werkelijkheid te maken.
Het geeft je een stip aan de horizon, oftewel richting in dat wat je wilt bereiken.
Doordat je focus hebt zal je de kansen en de mogelijkheden die voorbij komen, betreffende jouw droom, ook daadwerkelijk gaan zien.
Het helpt je keuzes te maken. Als je droom of doel helder is op welke klanten, diensten/producten/activiteiten ga jij je dan richten? Waar ga jij aandacht op richten? En weet …wat je aandacht geeft groeit.

Groot dromen zet ook aan tot ambitie; om te denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden, om jezelf en anderen uit te dagen en je talenten optimaal te benutten.

Het is belangrijk om Durven Dromen Doen te organiseren!omdat-ik-het-wil-2
Je wordt vaak geleefd door de drukte van alledag. Door alle ballen die je in de lucht te houden hebt. Dat maakt het voor veel ondernemers lastig om pas op de plaats te maken en de tijd te nemen om te dromen en vervolgens de stap te maken van droom naar werkelijkheid. Naar daadwerkelijk doen!

Vind jij dat ook lastig?
En is het wel belangrijk voor je om de volgende stap te maken in dat waar jij van droomt en graag wilt bereiken.

Leer durven doen.

Wil jij ook een keertje sparren?

Samen met mij even bekijken waar je staat, wat je tegenhoudt om verder te komen en waar je naar toe wilt met je bedrijf? Vraag dan geheel vrijblijvend een  “Sparren met Anja” gesprek aan!

Laat een reactie achter

Masterclass

De reis van de ondernemer​

23 januari van 9:30 - 12:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!