Communicatie is de bron van verder komen

De muur van communicatie

Communicatie is de bron van verder komen.

Deze quote kwam ik tegen in de voorbereiding van mijn workshop Effectiever Communiceren met NLP, die ik afgelopen week heb gegeven voor de Week van de Mobiliteit van het Provinciehuis Noord Holland.

Werknemers van verschillende bedrijven als de Belastingdienst, Gemeente en IND namen deel. Met verschillende verwachtingen: hoe kan ik omgaan met weerstand van de ander, hoe kan NLP mij leren hoe ik omga met dat stemmetje in mijn hoofd (die papegaai op mijn schouder zoals een van de deelnemers het zo mooi noemde), hoe blijf ik in contact met iemand met wie ik moet samenwerken terwijl we zó verschillend zijn dat van een klik geen sprake is. Als die ander niet kan communiceren wat kan ik daar dan aan doen, hoe ga ik om met lastige mensen?Verschillende vragen waar in de loop van de middag inzichten en antwoorden voor kwamen.
Elk contact begint met communicatie. Of het nu verbaal of non-verbaal is. En als de communicatie vast loopt, is de enige manier om daar weer uit te komen…. communicatie. Dus hoe je het ook went of keert…. Communicatie is de bron van verder komen.

Inzicht in communicatie

Dan is het essentieel om inzicht te krijgen in hoe communicatie werkt, niet alleen qua inhoud maar ook in structuur. Hoe komt het dat we elkaar begrijpen, denken te begrijpen en ook niet begrijpen? Hoe blijf je in contact? Hoe kun je de impact van jouw communicatie verbeteren of vergroten? Wat doe je als de ander blijft doen wat hij/zij doet en je daar last van hebt en er geen grip op krijgt om het te veranderen? Hoe ga je om met die papegaai op je schouder die zinnige dingen zegt, maar je ook dingen aanpraat die niet helpend zijn.

Hoe tevreden ben jij over je communicatie?
In welke situaties, zowel zakelijk als privé, kun jij het gebruiken om effectiever te communiceren met anderen én met jezelf? Wat gaat je dat opleveren?

Wil jij op bovenstaande vragen antwoord en leren hoe je jouw communicatie bewuster en effectiever kunt inzetten? Dan ontmoet ik je graag voor mijn Masterclass Effectiever Communiceren met NLP op donderdag 1 juni a.s.

Schrijf vóór 25 mei in en ontvang 15% korting o.v.v. vroegboekkorting bij opmerkingen op het inschrijfformulier.

Ja, ik schrijf in.

Wil jij ook een keertje sparren?

Samen met mij even bekijken waar je staat, wat je tegenhoudt om verder te komen en waar je naar toe wilt met je bedrijf? Vraag dan geheel vrijblijvend een  “Sparren met Anja” gesprek aan!

Laat een reactie achter

Masterclass

De reis van de ondernemer​

23 januari van 9:30 - 12:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!