NLP wat is het en wat kun je ermee?

Afgelopen week gaf ik samen met collega Pieter Rietbergen, een informatieavond over NLP. Wij krijgen regelmatig de vraag “wat is nou NLP, en wat kun je ermee”?

Wat is NLP?

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is al jaren een van de meest succesvolle methodieken op het gebied van effectieve communicatie en gedragsverandering.
In de jaren 70 onderzochten 2 Amerikaanse wetenschappers hoe het kwam dat bepaalde mensen veel succesvoller en effectiever in het leven waren dan anderen. Was dat talent of speelde er meer? Wat denken en doen deze mensen anders dan anderen. De modellen, strategieën en tools die hieruit ontstonden vormden de basis van de NLP methodiek. En NLP is nog steeds in ontwikkeling.
NLP is praktisch, doelgericht en makkelijk te leren.
De NLP methodiek belicht zowel de theoretische kant, als de praktische toepassing van de NLP technieken.

Wat levert NLP je op?

NLP begint met bewustwording van dat wat je veelal onbewust doet.

Bewustwording is een eerste stap naar verandering.

Als je NLP toepast, word je je bewust van je waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag, zodat je, indien gewenst, blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken om tot betere resultaten te komen en meer in eigen kracht te komen.

  • Bewustwording van het fascinerende proces van communicatie en hoe dat van invloed is op al je gedrag.
  • Je leert hoe je jouw communicatie nog effectiever kunt inzetten, waardoor je beter in contact en in verbinding kunt komen met anderen en ook met jezelf.
  • Je leert meer de regie over je eigen leven te nemen.
  • Een mindset die je in staat stelt het leven in vol potentieel te leven.
  • Bewustwording van hoe jij de dingen doet die je doet. Als wat je doet werkt doe er meer van. Als wat je doet niet werkt, leert NLP je hoe je het anders kunt doen, waardoor je meer in je kracht komt en het beste uit jezelf kunt halen.
  • Bewustwording van wat echt belangrijk voor je is waardoor je makkelijker en sneller de juiste keuzes kunt maken.
  • Je leert hoe je conflictsituaties makkelijker kunt oplossen.
  • Je leert hoe je de doelen die je jezelf stelt daadwerkelijk kunt halen.

En meer………….. en dat is per persoon verschillend.
Als je aan meerdere mensen vraagt wat NLP hen heeft opgeleverd zal je verschillende antwoorden krijgen. En dat is meteen de kracht van deze methodiek, iedereen haalt eruit wat voor hem/haar belangrijk en waardevol is om mee aan de slag te gaan.

Voor wie is NLP geschikt?

NLP is geschikt voor mensen die bereid zijn tot zelfreflectie. Die zich realiseren dat ze de ander niet kunnen veranderen, én dat ze wel zichzelf kunnen veranderen en de manier waarop ze met zaken omgaan. Ze zijn zich bewust dat ze daar altijd zelf een keus in hebben. NLP werkt goed bij mensen die nieuwsgierig en leergierig zijn, die wat ze leren ook echt gaan toepassen. Ze zijn bereid om te experimenteren met hoe de NLP methodiek voor hen kan werken. Daarnaast houden ze van praktische tools, zijn ze doelgericht en houden van een blijvend resultaat op de lange termijn

Meer lezen over NLP coaching en training? Lees meer op mijn website www.anjadedie.nl

Wil jij ook een keertje sparren?

Samen met mij even bekijken waar je staat, wat je tegenhoudt om verder te komen en waar je naar toe wilt met je bedrijf? Vraag dan geheel vrijblijvend een  “Sparren met Anja” gesprek aan!

Laat een reactie achter

Masterclass

De reis van de ondernemer​

23 januari van 9:30 - 12:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!