Hoe kun je succesvoller communiceren?

Waarom zou je succesvoller willen leren communiceren?

Succesvoller communiceren? Misschien vind je je eigen communicatievaardigheden al best goed. Dat vond ik een paar jaar geleden ook toen ik nog niet met mijn NLP (succesvolle methodiek over effectieve communicatie en gedragsverandering) training was begonnen.

Totdat ik erachter kwam wat ik nog niet wist. Ik was mij wel bewust van de woorden die ik sprak maar hoe communicatie werkt in structuur en wat je daarin wel en niet kunt doen, daar bleek nog veel te leren. Ik had mijn eigen blinde vlek, zoals wij die allemaal hebben. Toen die blinde vlek bloot kwam te liggen, werd mij duidelijk waar ik in mijn communicatie nog winst kon behalen.

En dat zie ik ook bij mijn klanten. Hier enkele voorbeelden van waar zij tegenaanlopen in communicatie:

 • In gesprekken met klanten geen goede prijs durven vragen.
 • De deal met een nieuwe klant niet kunnen sluiten.
 • Niet helder krijgen wat de klant nu wil.
 • Een aanbod krijgen voor promotie en daar niet op in durven gaan.
 • Niet kunnen samenwerken met een collega, omdat die zo anders is, waardoor ze het gevoel hebben continu op een andere golflengte te zitten.
 • Niet durven zeggen dat je iets niet snapt en niet om uitleg durven vragen, gewoon maar beginnen waardoor het werk uiteindelijk veel langer duurt.
 • Iets tegen iemand zeggen wat positief bedoeld is en dat tikt vervolgens bij de ander iets heel anders aan, die ervaart dat helemaal niet als positief.
 • Alweer ja gezegd hebben, terwijl ze eigenlijk nee hadden willen zeggen.
 • Voor een groep staan en ineens geen woord meer uit kunnen brengen
 • Niet spontaan durven zijn, onzeker zijn, eigenlijk niet jezelf kunnen zijn in een gesprek met anderen.
 • Je boodschap zo verpakken in liefdevol cadeaupapier (omdat je de ander wil pleasen, niet wil kwetsen etc), dat de eigelijke boodschap niet helder meer is voor de ander.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Waarschijnlijk heb je zelf ook nog voorbeelden van waar je tegenaan loopt in communicatie!? En wellicht herken je al het een en ander in bovenstaande voorbeelden. Daar wil je van af, toch?

Om succesvoller te zijn in wat je doet, in werk en ook privé, heb ik ervaren dat het essentieel is om succesvoller te kunnen communiceren. Effectieve communicatie is de kern van alles wat je doet. En dan heb ik het niet alleen over communicatie met anderen maar ook over die interne babbelbox, die papegaai op je schouder die je van alles aanpraat in positieve en negatieve zin.

Wat levert succesvolle communicatie op?

Succesvolle communicatie heeft mij in staat gesteld mijn doelen beter en makkelijker te bereiken. Daar heb je ook anderen voor nodig en daarom was en is het fijn dat ik mijn ideeën helder en goed kan overbrengen en kan overtuigen. Ik heb geleerd hoe je een optimaal klant-/collega-contact kunt krijgen waardoor je meer resultaat uit gesprekken haalt. Het heeft mijn zakelijk succes vergroot.

Daarnaast heb ik leren omgaan met die interne babbelbox, waardoor ik meer lef en zelfvertrouwen heb ontwikkeld, meer mijn grenzen weet aan te geven en steeds meer mezelf ben geworden.

Wil jij meer zakelijk succes door optimale inzet van je verbale en non-verbale communicatie?

Inzicht krijgen in wat de impact is van je woorden en van je lichaamstaal op anderen. En van anderen op die van jou? Ervaren en zien waar jij winst kunt behalen in jouw manier van communiceren, waardoor je makkelijker contact kan leggen, met meer plezier kan samenwerken, je doelen behaalt, de prijs kunt vragen die je waard bent, ja zegt als het ook echt een ja is en anders nee. etc.

Succesvoller communiceren

Training Effectief Communiceren.

Schrijf je in voor de Training Effectief Communiceren op donderdag 25 mei van 9.30 – 16.30 uur. Aan de hand van een helder Communicatiemodel leer ik je hoe communicatie werkt, en geef ik je vele tips om effectiever te communiceren met o.a. je klanten en collega’s. Wat je leert kun je meteen in de praktijk toepassen. Meer informatie over deze training vind je door te klikken op onderstaande link.

Laat een reactie achter

Masterclass

De reis van de ondernemer​

19 juni van 14:30-17:00
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!