Effectiever Communiceren

Communiceren doen we de hele dag door. In woorden, via mail, via de app, via social media. De hele dag zenden mensen boodschappen naar elkaar. Zelfs als je niet wilt communiceren, communiceer je toch!
Communicatie is de rode draad bij alles wat je doet. Effectief communiceren is essentieel voor succesvol zijn, samenleven en samenwerken.
 
Hoe communiceer je effectiever met anderen én met jezelf. Wat praat je jezelf in positieve en negatieve zin aan. Hoe heeft dat invloed op je gedrag.
 
Hoe werkt het proces van communicatie in structuur? Ben je je daar bewust van? 
Als je effectiever wilt leren communiceren, met anderen en met jezelf, dan is bewustwording een eerste stap naar verandering.

Herken je...

  • Je legt hetzelfde verhaal uit aan je klanten en de een heeft aan een half woord genoeg en de ander kijkt je wazig aan.
  • Je vraagt een collega iets te doen en diegene gaat iets heel anders doen.
  • Hoe het komt dat iedereen kan praten en we toch niet altijd zeggen wat we echt willen. Bijvoorbeeld je hebt alweer ja gezegd terwijl je eigenlijk nee had willen zeggen.
  • Je uurtarief is 100 euro alleen op het moment supreme durf je dat niet tegen je klant te zeggen.
  • Hoe komt het dat je met de één meteen een klik hebt en de communicatie als vanzelf loopt en met de ander gaat het contact moeizaam.
  • Je ontmoet iemand voor het eerst en in de 1e seconden heb je je mening klaar, of je hebt het idee dat diegene zijn mening over jou al klaar heeft. Wat doet dat met jou en je stemming?
  • Wat praat jij je in positieve en negatieve zin aan. Wist je dat 60-80% van onze gedachten niet versterkend zijn. Wat heeft dat voor invloed op je gedrag.

Wil jij meer zakelijk succes door optimale inzet van je spreek- en lichaamstaal?

In de training Effectief Communiceren neem ik je graag mee in de fascinerende wereld van communicatie.

Hoe communicatie in structuur werkt

Waar jouw blinde vlek in communicatie zit

Hoe je miscommunicatie voorkomt

Hoe je op een effectieve manier met je klant/collega kunt communiceren

Hoe je verbale en non-verbale communicatie optimaal inzet, zodat je het door jouw gewenste resultaat behaald. Bijv. hoe kom je overtuigend en zelfverzekerd over, hoe geef je duidelijk je grenzen aan, zodat de ander je nee ook echt hoort, hoe zeg je de prijs die je waard bent bij je klant.

Hoe je zegt wat je écht wilt

Je ziet een vacature waar jij van de 10 competities er 2 niet hebt, en je solliciteert niet omdat je niet aan alles voldoet.

Klaar voor de praktijk

De inzichten die je opdoet, gecombineerd met leuke en praktische oefeningen geven jou de tools om je communicatievaardigheden te verdiepen. Het geleerde en de tips voor effectieve communicatie kun je na afloop meteen in praktijk brengen zowel zakelijk als privé!

Datum: vrijdag 13 oktober  2023

Tijd 9.30 – 16.30 uur.

Investering; 350,00 euro excl. BTWS, incl. hand-out, lunch en drankjes.

Lokatie Nest Amstelveen, Laan van Kronenburg 14.

Kun je niet op bovenstaande datum en ben je wel geïnteresseerd? Laat het mij weten! Bij voldoende belangstelling prik ik een nieuwe datum.

Masterclass

De reis van de ondernemer​

5 september van 19:00 - 21:30
8 september van 9:00 - 11:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!