Hoe open je de deur naar je droombedrijf!

Open de deur naar je droombedrijf

Heb jij de deur van jouw droombedrijf al geopend?
Of staat hij op een kier of is zelfs nog gesloten?

Ben jij al waar je zijn wilt?

 • Geloof jij in jezelf als ondernemer?
 • Heb je genoeg (ideale) klanten en omzet om het leven te leiden dat je echt wilt.
 • Ben je die financieel onafhankelijke ondernemer?
 • Zet je jezelf als expert neer, durf je je te laten zien?
 • Draag jij jouw missie, dat wat jij wilt bijdragen, al helemaal uit?
 • Ga jij je eigen ondernemerspad of nog teveel de snelweg van andermans verwachtingen?
 • Haal jij het beste uit jezelf en je bedrijf?

Of valt daar nog winst te behalen? Heb je regelmatig last van knagende onzekerheid? Ben je snel afgeleid, verlies je focus? Heb je jouw stip aan de horizon niet helder? Staan zaken al maanden op je ellenlange to do list? Heb je moeite om je ambities vast te houden. Schuif je jouw ondernemersdroom steeds voor je uit? Vind je het überhaupt lastig om te dromen, laat staan groot te dromen.

Waarom groot dromen belangrijk is

Groot dromen is van belang om jezelf een missie te geven, zodat je deze kan vertalen in concrete doelen om je droom echt werkelijkheid te maken.
Het geeft je een stip aan de horizon, oftewel richting in dat wat je wilt bereiken. Doordat je focus krijgt zal je kansen en mogelijkheden die voorbij komen ook daadwerkelijk gaan zien.
Het helpt je keuzes te maken. Als je droom of doel helder is op welke klanten, diensten/producten/activiteiten ga jij je dan richten? En weet …wat je aandacht geeft groeit.Groot dromen zet ook aan tot ambitie; om te denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden, om jezelf uit te dagen en je talenten optimaal te benutten.Het voelt misschien als iets heel groots om je dromen te leven. En ik heb zelf ervaren dat het hem vooral zit in de dingen die voor jou belangrijk zijn.Voor mij was mijn droomleven in eerste instantie mijn eigen pad gaan en niet de snelweg van andermans verwachtingen. Mijn droomleven was en is dat ik kan doen wat ik het allerleukste vind en waar ik goed in ben. Dat ik als trainer en coach andere mensen kan helpen om ook hun dromen waar te maken.Gaandeweg werd het mijn droom om een eigen succesvolle praktijk te hebben met leuke klanten. Ik werd ondernemer. En die droom bracht met zich mee dat ik de vrijheid kreeg om mijn eigen tijd in te delen. Dat ik op een mooie zonnige dag de boel de boel kan laten om naar het strand te gaan. Dat ik ook genoeg tijd heb voor mijn gezin en vrienden. En dat ik leuke trainingen kan volgen en uitdagingen kan aangaan.

Hoe open je de deur naar jouw droombedrijf!

Het is essentieel om groot dromen te organiseren. Je wordt vaak geleefd door de drukte van alledag. Door alle ballen die je in de lucht te houden hebt. Dat maakt het voor veel ondernemers lastig om pas op de plaats te maken en de tijd te nemen om te reflecteren, te dromen, te onderzoeken waar de bottleneck zit waarom het nog niet gelukt is om je business echt goed voor elkaar te krijgen.
Het is belangrijk om de tijd te nemen om een stappenplan te maken om van droom naar werkelijkheid en van uitstellen naar doen te gaan.

Ik leef mijn droom en dat kun jij ook. Het begint met in kaart brengen hoe jouw droomleven eruitziet.

Neem de tijd om de volgende vragen te beantwoorden.

 • Welke (ondernemers-) droom wil jij waarmaken?
 • Wie wil je zijn als ondernemer?
 • Waarom is het belangrijk voor je om die droom waar te maken?
 • Wat voor impact gaat het op jou en je omgeving hebben?
 • Wat zal je voelen als je het hebt bereikt?
 • Wat zal je hebben als je het hebt bereikt?
 • Wat houd je tegen om dit doel te bereiken?
 • Wat ben je bereid te doen? Hoe committed ben je?

Wat ervaar je door dit op te schrijven? Wat is er nu anders?

Of lukt het je niet echt om hier even rustig de tijd voor te nemen? Je leest dit artikel en andere zaken roepen alweer en je denkt ik neem later de tijd wel voor die vragen. En voor je het weet komt van later uitstel, en misschien wel afstel.

Wil jij van durven dromen naar durven DOEN?

 

Wil jij ook een keertje sparren?

Samen met mij even bekijken waar je staat, wat je tegenhoudt om verder te komen en waar je naar toe wilt met je bedrijf? Vraag dan geheel vrijblijvend een  “Sparren met Anja” gesprek aan!

Laat een reactie achter

Masterclass

De reis van de ondernemer​

23 januari van 9:30 - 12:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!