Optimaal ondernemen op een manier die bij je past.

Vol enthousiasme en passie ben je jouw bedrijf begonnen. Maar je bent er inmiddels ook achter gekomen dat er meer bij het ondernemerschap komt kijken dan je had verwacht.

Na die enthousiaste start komen er obstakels op je pad. Je breekt je hoofd of je wel of niet moet investeren om verder te groeien. In geld om zelf verder te ontwikkelen, zaken uit te besteden of misschien wel in personeel. In tijd en commitment door het opzeggen va je broodbaan als je die nog hebt. Je bent bang dat je die investeringen niet terugverdient. 

Je vraagt je regelmatig af of die klant überhaupt wel op jou zit te wachten. Heb je wel genoeg kennis en ervaring? Wat onderscheid jou nou van al die andere in hetzelfde vakgebied.

Dagelijks ben je druk met van alles. Je hebt een overvolle to-do-lijst. Je vindt het lastig om keuzes te maken uit alle ideeën die je hebt en om de juiste prioriteiten te stellen. Wat je wilt bereiken komt daarmee niet echt dichterbij

Wat je het liefste wilt is je zelfverzekerd voelen in je ondernemerschap. In je zichtbaarheid, je positionering, je verkoopgesprekken. Je wilt vertrouwen hebben in de keuzes die je maakt, zonder twijfel en je af te vragen wat anderen daarvan vinden. 

Je wilt een stevig fundament neerzetten van je bedrijf. Je hebt al klanten en draait omzet maar wie is nu écht je ideale klant, die jou op waarde schat. Met wie het super is om samen te werken. Wat ga je ze aanbieden en voor welke prijs. Je wilt jezelf maandelijks een goed salaris uitbetalen. En bovenal wil je plezier houden in wat je doet.

Je bent ervan overtuigd dat er meer in zit dan er nu uitkomt. Maar je weet niet goed hoe. Wat heb jij nu nodig? Welke stappen moet je zetten?

Dát is precies waar ik je in mijn coaching graag bij help.

Ik help je graag je doelen en ambities te realiseren. Zodat jij het beste uit je bedrijf én jezelf kunt halen en optimaal kunt ondernemen.

Als we gaan samenwerken wat levert jou dit op?

Na 4 maanden heb jij:

Een glasheldere stip aan de horizon waar je naartoe wilt groeien.

Een visueel jaarplan met concrete en haalbare acties om die stip te realiseren.

De leukste klanten waar je met plezier mee werkt.

Een productaanbod waarmee jij je klanten het allerbeste helpt.

Een onderneming die past bij hoe jij je ideale business voor ogen ziet.

Een goed verdienmodel.

Tijdens dit traject zal zowel je zakelijke als persoonlijke ontwikkeling een flinke groei doormaken. Je voelt je zelfverzekerder in het ondernemerschap en weet jezelf op waarde te schatten.

Je leert omgaan met je eigen valkuilen. Ook diegene waarvan je op dit moment niet bewust bent. Die blinde vlekken die iedere ondernemer heeft. 

Je leert nee zeggen tegen alles wat je afhoudt van jouw stip. Je leer keuzes maken die goed zijn voor jou en je bedrijf. 

Is dit wat je wilt? 

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

"Succes is a State of Mind."

Bewustwording, Bewegen, Bereiken

Dit coachtraject is een individueel coachtraject van 4-5 maanden waarin we samen aan de slag gaan. Geen one size fits all, maar op maat gemaakt op jouw persoonlijke wensen.

Om die reden hebben we altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Jij laat mij vooraf weten waar je tegenaan loopt en hoe je geholpen wilt worden.

Ik doe mijn huiswerk en geef je tijdens ons gesprek alvast inzichten en concrete tips.

Besluiten we samen dat er een klik is en je verder door mij geholpen wilt worden dan gaan we aan de slag.

Met mijn zelf ontwikkelde methode breng ik je verder.


Deze methode is gebaseerd op de volgende 3 peilers:

1. Bewustwording

Bewustwording is de eerste stap naar verandering.

Met het wetenschappelijk bewezen groeimodel ‘De reis van de Ondernemer” krijg je inzicht in welke fase van het ondernemerschap jij je bevindt, wat je in deze fase nodig hebt en waar je op moet focussen. Dit samen met mijn eigen model ‘Realiseer je stip aan de horizon’ zorgt voor de bewustwording waar je aan gaat werken.

2. Bewegen

Begin met het eind in zicht.

Met een heldere stip aan de horizon, de juiste focus, keuzes maken, leren omgaan met de valkuilen (denk bijv. aan onzekerheid, faalangst, perfectionisme, pleasegedrag en uitstelgedrag) kom je steeds dichterbij je beoogde doelen en ambities.

3. Bereiken

Een doel zonder plan blijft een wens.

Samen maken we een ‘roadmap’ met haalbare doelen (zonder torenhoge latten).

Het ondernemerschap vraagt om Persoonlijk Leiderschap. In mijn aanpak daarom ook ruim aandacht voor je ontwikkelen van een mindset die bijdraagt aan succesvol kunnen ondernemen.

Daarbij krijg je praktische timemanagement tools en tips voor optimaal ondernemen. 

Praktisch

Duur 4-5 maanden.

7 live of online coachsessies van 1 ½ uur, 2-3 wekelijks.

3 coachcalls (video bellen) max 30 minuten

Werkmap met thuisopdrachten

€1895,- excl. BTW (of 3x €665,00) incl. mijn voorbereidingstijd en verslaglegging.

Optioneel*

Ondernermersscan óf DISC en drijfverenanalyse (t.w.v. 110 euro)

Enthousiast?!

Wat zeggen mijn klanten?

De ervaring van
Ingrid

Als startende ondernemer pakte ik iedere opdracht en iedere klant met beide handen aan. In mijn optiek was iedere betalende klant een ideale klant. Met het gevolg dat ik geen focus had, werk deed dat ik niet zo leuk vind en steeds minder plezier kreeg in mijn werk.

 

Dat was niet wat ik voor ogen had toen ik voor mezelf begon. Ik had al wat goede ervaring met Anja vanuit het ZAAI-traject en ben daarom een coaching traject bij haar gestart.

 

Ik heb veel leermoment gehad, maar een belangrijk moment is toch wel het besef dat je ook gewoon ‘nee’ kunt zeggen tegen een klant en opdracht als deze niet bij je past.

 

Anja heeft mij geholpen om mijn ideale klant te herkennen en dicht bij mezelf te blijven. Gaat het altijd goed? Helaas zeg ik nog steeds wel eens ‘ja’ waar ik ‘nee’ had moeten zeggen. Maar ik kan deze situatie nu veel eerder herkennen en bijsturen en ik heb geleerd vooral niet te streng te zijn voor mezelf :-).

 

Ik vond de directe manier van coaching van Anja heel fijn. Anja kan je goed een spiegel voorhouden. Heel confronterend af en toe maar voor mij een manier die werkt. Anja heeft me geholpen een aantal grote stappen te zetten als ondernemer en nog belangrijker om weer plezier te krijgen in mijn werk.

De ervaring van
Romy

Fulltime leven van mijn bedrijf als freelance tekstschrijver. Op mijn 26e wist ik al dat dát was wat ik wilde. Maar ja, zaten mensen wel op mij te wachten? Was ik niet te jong? Waren er niet al veel te veel tekstschrijvers? En hoe kon ik juist die klanten vinden die iets aan mijn diensten hadden? Allemaal vragen waar ik zelf het antwoord niet op had en die me ervan weerhielden om dé stap te zetten.

 

Gelukkig heb ik met Anja’s hulp die twijfels ergens onderweg achter kunnen laten. Anja was naast een een geweldige coach en fijne sparringpartner en ook een liefdevolle stok achter de deur.

 

Waar ik twijfelde over het opzeggen van mijn baan, leerde zij me om die stap gewoon te zetten. En ook nog vele stappen daarna. Want één ding is zeker: Anja leert je om jouw doelen “voor ooit” in concrete stappen in het nu om te zetten.

 

Mede door Anja durfde ik mijn baan op te zeggen en volledig voor mijn bedrijf te gaan. Ook heeft ze me in mijn eerste jaar als fulltime ondernemer enorm op weg geholpen.

 

Anja heeft me geleerd om zakelijker zijn, meer te focussen op mijn ideale klant en om ook het vertrouwen te krijgen dat ik ‘nee’ mag zeggen. Ik ben nu niet meer “tekstschrijver voor iedereen”, maar heb me leren focussen op waar mijn hart echt sneller van kan kloppen. En dat tegen de prijs die ik mezelf waard vind.

 

Ik ben nu zelfverzekerd over wat ik te bieden en beleef ik nog meer plezier aan het ondernemen. Ik kan fulltime leven van mijn bedrijf en geniet daar met volle teugen van – precies waar ik als 26-jarige al van droomde!

 

Ik kan je een coachingstraject bij Anja zeker aanraden als je ook met meer zelfvertrouwen en plezier wilt ondernemen. Anja is doelgericht, stelt de juiste vragen en helpt je om niet alleen met “mooie lessen” de deur uit te gaan, maar die vooral om te zetten in concrete acties.

De ervaring van
Linda

Anja heeft mij ontzettend goed geholpen om eindelijk eens voor mezelf te gaan staan. Elke keer bleef ik maar in cirkeltjes ronddraaien over mijn ideale klant en mijn aanbod.

 

Diep van binnen wist ik waar ik naar toe wilde, maar om ook echt in mijn eigen droom te geloven, dat lukte me niet. Ik liet me meerdere keren van mijn eigen pad afbrengen. Anja heeft mij laten inzien waardoor dit komt en heeft mij mijn geloof in mezelf weer teruggegeven.

 

Ik snap nu dat wat ik heel normaal vind, daar juist mijn kracht ligt. Door een waarde-onderzoek heb ik nu helder welke waarden voor mij van belang zijn. Hierdoor kan ik eindelijk een heldere propositie neer gaan zetten waar ik én in geloof en waar ik zelf ook energie van krijg.

 

Anja helpt je om voorbij je eigen blinde vlekken te komen. Ze vraagt door, confronteert en neemt niet zomaar genoegen met een antwoord. Dat helpt om net dat laagje dieper te pakken dat voor mij nodig was om voor mezelf te gaan staan. Anja geeft je inzicht in jouw kwaliteiten en zorgt ervoor dat je weer vol zelfvertrouwen je eigen pad als ondernemer kunt gaan bewandelen.

 

De ervaring van
Meta

Ik twijfelde niet over mijn kwaliteiten als professional organizer, maar wel over mijn kwaliteiten als ondernemer. Omdat dit essentieel is voor het succesvol zijn van mijn bedrijf had ik ongemerkt de lat enorm hoog gelegd voor mijzelf. Het beperkte mij en maakte mij onzeker.

Ik wilde mijn bedrijf van “under construction” naar gewoon goed brengen. En mijzelf een volwaardig ondernemer voelen.

Tijdens het coachtraject was een echte eye-opener dat de hoge lat het obstakel bleek te zijn, waardoor mijn focus niet meer op mijn passie lag. De lat ligt nu een stuk lager, de druk is van mijn schouders af. Ik heb geleerd dat dit niets te maken heeft met de kwaliteit van mijn werk. Mijn lat ligt lager en mijn kwaliteit is nog steeds hoog. Dat kan naast elkaar.

Ik heb mijn ideale klant heel helder in kaart gebracht en weet nu goed waar ik deze klant kan vinden. Voor mij is nu heel duidelijk met wie ik wil samen werken. Ook hebben we tijdens het traject het aanbod verder uitgediept. Ik heb heel helder in beeld wat ik kan betekenen voor mijn ideale klant en dat geeft een heel fijn gevoel.

Ik weet wat en wie mijn hulpbronnen zijn en dat ik daar oneindig uit kan putten. Dit geeft me heel veel vertrouwen, en dat was precies wat ik nodig had.

Anja is iemand die naast je staat en samen met jou het beste uit jezelf haalt. 

Vol enthousiasme liet ze mij zien wat ik allemaal al “gewoon” in huis heb, en ze herinnert je eraan dat je hier te alle tijden gebruik van kan maken. Ik ga nu vol vertrouwen verder in het ondernemerschap.

"Je bedrijf kan nooit verder groeien dan jezelf bent gegroeid."

7 redenen om met mij samen te werken

Doel- en resultaatgerichtheid:

Ik help je je doelen en ambities die je voor ogen hebt te behalen. Mijn motto is inzicht + actie => resulaat. Ik daag je altijd uit om concrete acties te verbinden aan je inzichten. Hoe concreter hoe beter.
Spiegel:

Ik houd je liefdevol een spiegel voor en geef je zicht op je blinde vlek. Ik praat niet met je mee, daar heb je je vrienden voor.
Stok achter de deur:

Samen gaan we een roadmap maken. Jij bepaalt het tempo, ik zal je stok achter de deur zijn en je herinneren aan de afspraken die we gemaakt hebben zodat je echt stappen zet en in beweging blijft.
Betrokkenheid:

Je moet het wel zelf doen, en je staat er niet allen voor. Ik ben een betrokken coach en zal altijd met je meedenken en waar nodig je verbinden met mijn ruime netwerk.
Drempelverlagend:

Ik ga graag met je aan de slag met jouw innerlijke drempels oftewel je negatieve gedachten, blokkades en beren op je ondernemersreis.
Professionaliteit:

Ik ben gecertificeerd mindset- en communicatiecoach en trainer (NLP). Daarnaast opgeleid in Systemisch werk, Oplossingsgericht Werk en Burn-out. Op ondernemersgebied meerdere trainingen gevolgd op gebied van o.a. marketing, social media, Business Coaching essentials (groeimodel De reis van de Ondernemer).
Ruime ervaring:

Als zelfstandig ondernemer heb ik zowel successen als mislukkingen meegemaakt en daarvan geleerd. Deze kennis heb ik met al meer dan 300 ondernemers gedeeld en deel ik ook graag met je.
Masterclass

De reis van de ondernemer​

5 september van 19:00 - 21:30
8 september van 9:00 - 11:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!