Individueel coachtraject voor:

Ervaren ondernemers

Ondernemen doe je alweer een paar jaar. Je bedrijf staat, je hebt klanten en een aanbod dat verkoopt. Je bent best tevreden en over het algemeen werk je met plezier.

Hier wil je nog veel meer van! Maar er schuurt iets. Je kan er niet helemaal de vinger op leggen. Je hebt het gevoel dat er meer in zit. Dat het beter, efficiënter en nog leuker kan. Je wilt echt stappen zetten in je bedrijf de komende periode.
Dé vraag die je bezighoudt is: hoe dan!?

Komt dit je bekend voor?

  • Je werkt veel harder dan je je had voorgenomen toen je ondernemer werd. Je wordt vaak zo opgeslokt door alles wat er moet gebeuren dat je geen tijd hebt om te reflecteren waar je nu staat en waar je heen wilt. 
  • Aan ideeën ontbreekt het je niet. Eerder teveel dan te weinig. Ze zijn allemaal leuk! Daardoor ga je allerlei interessante zijpaden op. Leuk en boeiend, maar je vraagt je regelmatig af of je nog wel op het juiste pad zit.
  • Je wilt groeien, en je weet dat je daarvoor in actie moet komen. Dat is het punt niet, maar waar moet je beginnen? Welke strategische keuzes moet je maken, wel of niet investeren, welke stappen eerst? Je overziet het niet. En dus groei je te weinig naar je zin.
  • Waar je voorheen met iedere klant blij was, heb je nu klanten waarvan je denkt: ik werk liever niet meer met je samen. Je loopt erop leeg en ze halen ook niet de resultaten die je hoopt dat ze halen. Toch vind je het mega lastig om nee te zeggen. 
  • Af en toe komt de onzekerheid op. Je vergelijkt je zelf regelmatig met concullega’s die het in jouw ogen beter lijken te doen. Daarmee maak je jezelf kleiner. Je expertise, die je de afgelopen jaren echt wel op waarde bent gaan schatten, draag je nog niet volledig uit naar de buitenwereld. Zo wordt je bedrijf natuurlijk nooit wat je wilt dat het wordt!

 

Komen één of meerdere punten je bekend voor? Voel je dat het nu tijd is om hier niet alleen meer te blijven struggelen, maar hulp in te roepen? Laten we afspreken en je groeikansen bespreken.

Wat je het allerliefste wilt...

Wat je het allerliefste wil is je bedrijf naar het volgende niveau tillen. Je wilt groeien. In de betekenis die je zelf aan dit woord geeft.  

Persoonlijke groei als ondernemer; jezelf zelfverzekerd als expert neer zetten, gemotiveerd blijven bij tegenslag, nee kunnen zeggen zonder schuldgevoel, realistische eisen aan jezelf stellen, jezelf op waarde schatten.

Zakelijk groei in (ideale) klanten, omzet, goed verdienmodel, opschalen.

Je wilt een succesvol en financieel gezond bedrijf, zodat je jezelf een goed salaris kunt uitbetalen om je gezin mee te onderhouden en leuke dingen te kunnen doen.

De vrijheid en flexibiliteit om zelf je werkleven in te richten wil je écht goed voor elkaar krijgen, zodat je een goede werk-privé balans realiseert.

Je wilt nu écht werk maken van wat al in je hoofd zit en tijd vrijmaken om daadwerkelijk naar dat volgende level te komen. Niet meer uitstellen voor “als je ooit tijd hebt”, maar het NU gaan dóen.

Laten we samen aan de slag gaan! Realiseer jouw stip aan de horizon, met behulp van al mijn kennis en ervaring. Als iemand je in beweging kan zetten ben ik het wel. Van al mijn klanten krijg ik dat terug. En dat zijn er in de loop der jaren al honderden geweest. 

Wat levert onze samenwerking jou op?

Afhankelijk van jouw coachvraag kunnen dit de resultaten zijn na onze samenwerking:

Je werkt een stuk minder, met een duidelijke focus aan precies de goede dingen!

Dat komt: je hebt duidelijke doelen gesteld en een visueel jaarplan gemaakt. Die grondige reflectie op je bedrijf maakt het mogelijk dat je tijdens onze samenwerking doelgericht toegewerkt hebt naar jouw Stip aan de horizon.

Je bruist nog steeds van de ideeën.

Af en toe komt er eentje voorbij waarvan je weet: dat past perfect in je plannen voor je bedrijf! Dan ga je los op de uitwerking ervan, en zie je je bedrijf verder groeien. En al die andere ideeën in je hoofd? Die schrijf je ergens op, voor als ze nog eens van pas komen. Maar je houdt koers met je bedrijf. Dat voelt goed!

Je wilt groeien. En dat doe je ook!

Veel makkelijker dan je ooit gedacht had, want je hebt steeds precies de goede stappen kunnen nemen en daardoor je bedrijf naar een hoger niveau getild.

Je werkt met de allerleukste klanten!

Je haalt ontzettend veel plezier en voldoening uit het werken met je allerleukste klanten. En die allerleukste klanten weten je steeds beter te vinden omdat je ze duidelijk aanspreekt in je marketing. Af en toe dient zich een klant aan waar je eigenlijk geen zin in hebt. Dan geef je dat vriendelijk maar gedecideerd aan, waardoor je geen energielek meer ervaart.

Je draagt jezelf zelfverzekerd uit als expert.

Je weet wat je waard bent, en je vraagt de bijbehorende prijzen. Je blijft dicht bij jezelf in je keuzes en je manier van ondernemen. Komt er iets op je pad wat je dreigt af te houden van je doel, dan zeg je daar nee tegen, zonder schuldgevoel.

"Als jij groeit, groeit je bedrijf met je mee"

Hoe?

Dit coachtraject is een individueel coachtraject van 4-5 maanden waarin we samen aan de slag gaan. Geen one size fits all, maar op maat gemaakt op jouw persoonlijke wensen.

Om die reden hebben we altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Jij laat mij vooraf weten waar je tegenaan loopt en hoe je geholpen wilt worden.

Ik doe mijn huiswerk en geef je tijdens ons gesprek inzichten en concrete tips.

Besluiten we samen dat er een klik is en je verder door mij geholpen wilt worden dan gaan we aan de slag en maken we een op maat gemaakt coachtraject waarin we jouw leerdoelen opnemen.

Met mijn zelf ontwikkelde methode breng ik je verder.
Deze methode is gebaseerd op de volgende 3 peilers:

1. Bewustwording

Bewustwording is de eerste stap naar verandering.

Met het groeimodel ‘De reis van de Ondernemer” dat ik gebruik krijg je inzicht in welke fase van het ondernemerschap jij je bevindt, wat je in deze fase nodig hebt en waar je op moet focussen. 

2. Bewegen

Begin met het eind in zicht.

Met een heldere stip aan de horizon, breng je de juiste focus, aan, weet je welke keuzes je moet maken.  Je krijgt zicht op je eigen blinde vlekken en valkuilen en leert daarmee omgaan. (denk bijv. aan onzekerheid, faalangst, perfectionisme, pleasegedrag en uitstelgedrag,) kom je steeds dichterbij je beoogde doelen en ambities.

3. Bereiken

Een doel zonder plan blijft een wens.

Samen maken we een ‘roadmap’ met haalbare doelen (zonder torenhoge latten).

Het ondernemerschap vraagt om Persoonlijk Leiderschap. In mijn aanpak daarom ook ruim aandacht voor je mindset. 

Daarbij krijg je praktische timemanagement tools en tips voor optimaal ondernemen. 

Praktisch

Duur 4-5 maanden.

7 live en/of online coachsessies van 1 ½ uur, 2-3 wekelijks.

3 coachcalls (video bellen) max 30 minuten

Werkmap met thuisopdrachten

€1895,- excl. BTW (of 3x €665,00) incl. mijn voorbereidingstijd en verslaglegging

Optioneel*

Ondernemerscan. Inzicht in je ondernemersprofiel, kwaliteiten en ontwikkelkansen. óf Disc en drijfverenanalyse. tw.v. 110 euró

Enthousiast?!

Wat zeggen mijn klanten?

De ervaring van
José

“Al vele jaren heb ik mijn bedrijf en meestal komen mijn klanten als vanzelf bij mij.

Toch liep ik wel eens tegen problemen aan met klanten, waarbij ik achteraf moest toegeven, dat ik die problemen eigenlijk had kunnen verwachten en stom dat ik, tegen beter weten in, toch met die klant in zee was gegaan. 

Totdat ik opnieuw tegen een klant aanliep die alle energie uit mij wegzoog en waarbij het me ook niet lukte om het gewenste resultaat te bereiken. Notabene was dat een terugkomende klant, dus ik dat  helemaal beter kunnen weten. 

Ik begon steeds meer te twijfelen of ik nog wel zin had om door te gaan met mijn bedrijf.

Dat was het moment dat ik de nieuwsbrief van Anja las.  Die nieuwsbrief  ging over de vraag wie nu eigenlijk je ideale klant is. Ik moest toegeven dat ik dat eigenlijk niet precies wist.

Al tijdens de eerste sessie bij Anja, was het voor mij een soort openbaring. Door haar vragen en door vervolgens de antwoorden op te schrijven op de flip over, zag ik opeens wie mijn ideale klant was en vooral ook waarom. Door de verschillende sessies bij Anja heb ik veel dingen ontdekt en hebben mij ook meteen aangezet tot actie.

Ik kreeg veel positieve energie door de coaching en ben heel blij dat ik die coaching heb gedaan”.

De ervaring van
Nirmala

Nu ik een tijd onderweg ben als ondernemer merkte ik dat mijn aanbod niet meer echt goed aansloot op wat ik doe. Mijn groei en ervaring kwam er niet in terug. In woorden kon ik het wel goed toelichten, maar dat was niet terug te lezen op mijn website of socials.

Met Anja ben ik coaching aangegaan om mijn aanbod te concretiseren. Wat ik prettig vind aan Anja is dat ze goed door vraagt, en ook inhoudelijk goed meedenkt. Daarnaast observeert ze je talenten goed, waardoor je weer nieuwe dingen ontdekt. Anja heeft een snelle methode en een kordate manier van werken. Met de resultaten kun je meteen aan de slag. Ik heb er zelf genoeg content voor de komende jaren uitgehaald. En dat is precies waarom ik andere ondernemers zou aanraden om coaching met Anja te gunnen. Door deze stap te zetten sta je weer steviger op je benen om de wereld te veroveren!

De ervaring van
Marieke

Mijn uitdaging in het najaar van 2021 was om opnieuw energie te vinden om het transitieproces in mijn bedrijf weer op te pakken. Door de Covid crisis en de tegenzittende ontwikkelingen in mijn sector was mijn energie opgeraakt. Zo zeer dat ik het liefst per direct bij de pakken zou zijn gaan neerzitten. Het stressniveau was hoog voor mij op dat moment. 

Anja heeft mij enorm geholpen door deze fase. 

Zij heeft me doen inzien dat je in iedere omstandigheid of fase kunt bepalen welke rol je pakt.  Op basis daarvan is het mogelijk om op verschillende manieren naar situaties te kijken met welk einddoel je voor ogen hebt. 

Ze heeft me ook geleerd om zaken los te laten en af te sluiten. 

Daarnaast heb ik geleerd om de gelaagdheid van bepaalde situaties te zien en hoe ik bewust mijn lichaamstaal kan inzetten. 

Ook blijven luisteren naar mijn lichaam: voldoende energie gevers blijven toevoegen en aandacht hieraan geven. 

Ik heb geleer hoe ik onderscheid kan blijven maken tussen inhoud en proces: de processen in het oog blijven houden. 

Anja heeft me geleerd om de bril van “goed genoeg” op te zetten. Wat is er wel, in plaats van wat is er niet. Dat was een grote Eye opener. 

Wat ik prettig vind aan Anja is dat zij tot he point is, duidelijk is, nooit zaken vooraf al interpreteert en vooral goed luistert. 

Zij kijkt goed naar je behoeften en hoe zij haar coaching daarop kan aansluiten. 

Ik raad Anja van harte aan als coach. Ik heb zelf een transformatie doorgemaakt door de coaching van Anja en heb weer energie om zaken op te pakken en af te ronden. 

De ervaring van
Kaylee en Gita

We zijn nu 3 jaar aan het ondernemen en hebben coaching gezocht omdat we ons bedrijf verder willen laten groeien. We wisten niet zo goed hoe we dit moesten aanpakken. Hoe pakken we de sales en marketing aan op een manier die voor ons werkt zodat we er meer nieuwe klanten bij krijgen. 

Samen met Anja hebben we eerst bepaald waar we precies willen staan aan het eind van 2024. Dit was fijn omdat we nu een heldere gezamenlijke stip aan de horizon hebben die een duidelijke richting geeft.
Aan de hand van de Module Ontdek je ideale is het duidelijk geworden  wie onze ideale klant is. We hadden daar zelf een heel ander beeld bij. Zo kwamen we erachter dat onze slogan helemaal niet paste bij het soort evenementen dat we wilden organiseren en de klanten die we willen.

We weten nu welke stappen we moeten zetten om onze ideale klant te benaderen en hoe we onze marketingteksten beter op deze doelgroep kunnen aanpassen. We weten nu welke concrete acties we moeten nemen doen om onze doelen te bereiken. 

Anja zorgt ervoor dat je je snel vertrouwd bij haar voelt door haar rustige houding en luchtige manier van werken. Ze weet de juiste vragen te stellen en met de modellen die ze daarbij gebruikt krijg je duidelijk hoe je je doelen kan bereiken. Anja blijft net zo lang doorvragen totdat je bij de kern van het probleem komt. En ze liet ons ook terug kijken op de ervaringen die we al hadden opgedaan en in de toekomst weer kunnen gebruiken. 

7 redenen om met mij samen te werken

Doel- en resultaatgerichtheid:

Ik help je je doelen en ambities die je voor ogen hebt te behalen. Mijn motto is inzicht + actie => resulaat. Ik daag je altijd uit om concrete acties te verbinden aan je inzichten. Hoe concreter hoe beter.
Spiegel:

Ik houd je liefdevol een spiegel voor en geef je zicht op je blinde vlek. Ik praat niet met je mee, daar heb je je vrienden voor.
Stok achter de deur:

Samen gaan we een roadmap maken. Jij bepaalt het tempo, ik zal je stok achter de deur zijn en je herinneren aan de afspraken die we gemaakt hebben zodat je echt stappen zet en in beweging blijft.
Betrokkenheid:

Je moet het wel zelf doen, en je staat er niet alleen voor. Ik ben een betrokken coach en zal altijd met je meedenken en waar nodig je verbinden met mijn ruime netwerk.
Drempelverlagend:

Ik ga graag met je aan de slag met jouw innerlijke drempels oftewel je negatieve gedachten, blokkades en beren op je ondernemersreis.
Professionaliteit:

Ik ben gecertificeerd mindset- en communicatiecoach en trainer (NLP). Daarnaast opgeleid in Systemisch werk, Oplossingsgericht Werk en Burn-out. Op ondernemersgebied meerdere trainingen gevolgd op o.a. het gebied van marketing, social media, Business Coaching essentials (groeimodel De reis van de Ondernemer).
Ruime ervaring:

Als zelfstandig ondernemer heb ik zowel successen als mislukkingen meegemaakt en daarvan geleerd. Deze kennis heb ik met al meer dan 300 ondernemers gedeeld en deel ik ook graag met je.

Geinteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Masterclass

De reis van de ondernemer​

23 januari van 9:30 - 12:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!