Waarom NLP (n)iets is voor jou!?

Ik krijg regelmatig de vraag van mensen waarom NLP (n) iets voor ze zou zijn. Om antwoord te geven op die vraag ga ik terug in de tijd om te vertellen wat mij heeft bewogen iets met NLP te gaan doen.

6 jaar geleden had ik nog nooit van NLP gehoord. Totdat de mensendieck therapeut waar ik toen liep mij bepaalde vragen ging stellen die mij aan het denken zetten. Onder andere: Welke rollen had ik allemaal in mijn leven. Dat bleken er vele te zijn, partner, moeder, mantelzorger, vriendin, vrijwilliger etc. Ik vergat er echter één, ……..die van mijzelf, oeps! Welke rollen leverde energie op en welke kosten energie? Wat was nou écht belangrijk? Zij bleek NLP Master Practitioner te zijn. Ik ging meer lezen over wat NLP precies was. Ik las o.a. het volgende:

Mensen die ervoor kiezen een NLP training te gaan doen willen in veel gevallen makkelijker communiceren, met anderen én met zichzelf. Beter in contact zijn met anderen, effectiever werken of functioneren. Andere deelnemers willen werken aan hun zelfvertrouwen of meer grip krijgen op hun emoties. En weer anderen willen lekkerder in hun vel zitten, het beste uit zichzelf halen
, het stuur zelf in handen nemen.  Met NLP kun je werken aan je communicatie én persoonlijke ontwikkeling. In alle contexten van je leven; werk, privé, met partner, kinderen, familie, vrienden, overal. Zie deze training als een waardevolle investering in jezelf, voor nu en de rest van je leven.

Dat prikkelde mij voldoende om ermee aan de slag te gaan. Ik schreef in voor de NLP Practitioner. Inmiddels zijn we 6 jaar verder en ben ik gecertificeerd NLP trainer en coach. Het heeft mij in verschillende contexten ongelooflijk veel gebracht. Hoe ik in zelfvertrouwen mijn eigen pad kon gaan met inzichten en duidelijke doelen van wat ik zélf wilde bereiken. Ik heb beter en effectiever leren communiceren, waardoor contacten met verschillende mensen uit mijn omgeving zijn verbeterd. Ik heb geleerd hoe ik het beste uit mezelf kan halen, wat resulteerde in een succesvolle praktijk in coaching en training. Wat mijn drijfveren zijn en wat mij onbewust motiveert om iets wel of niet te gaan doen. Ook in mijn ondernemerschap pluk ik nog dagelijks de vruchten van mijn NLP opleiding.

Maar wat maakt nou of NLP wel of niet geschikt is voor jou. Leer hieronder 5 redenen waarom NLP (n) iets voor jou is.

Waarom wel NLP?

 • Je wilt graag op ontdekkingsreis om beter te leren omgaan met de dingen die op je pad komen die je lastig vindt. Op een manier die het best bij jou past.
 • Je wilt graag succesvol zijn als ondernemer en je hebt het gevoel dat nog niet alles wat je in je hebt eruit komt.
 • Je wilt leren hoe je optimaal je talenten en vaardigheden kunt inzetten, zonder belemmeringen.
 • Je wilt leren om datgene dat niet voor je werkt anders te gaan doen.
 • Je bent bereid om naar jezelf te kijken, jezelf een spiegel voor te (laten) houden, zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen.
 • Je bent nieuwsgierig, houdt van experimenteren en te worden uitgedaagd.

Waarom geen NLP?

 • Je bent tevreden over hoe jij jouw pad gaat en hoe je omgaat met de dingen die op je pad komen.
 • Je hebt de overtuiging “ik ben nu eenmaal zoals ik ben, daar valt toch niets aan te veranderen. Daarom is persoonlijke ontwikkeling niets voor mij”.
 • Je bent niet bereid tot zelfreflectie. Als er iets fout gaat dan ligt dat meestal aan de ander (collega, de organisatie/klant waar je voor werkt, je partner etc.)
 • Je blijft bij voorkeur in je comfort zone. Daar voel jij je het prettigst.
 • Je bent niet zo nieuwsgierig van aard, je houdt alles het liefst bij het oude, de bekende gebaande paden.

Ben je na het lezen van bovenstaande tekst tot de conclusie gekomen dat NLP wat voor jou is? En dat het tijd is om te investeren in jezelf in tijd, energie en geld. Zodat jij écht stappen kunt maken, zowel zakelijk als privé.

Schrijf je in voor de training Succesvol Ondernemen met NLP.

Meer lezen over deze training

Is werken in een groep niets voor jou. Overweeg dan het volgen van een één op één coachtraject.

Meer lezen over coaching

Op mijn website vind je alle informatie over mijn verdere aanbod aan trainingen, workshops en coachpakketten. Meer lezen over INZICHT-IN-ZICHT

 

 

 

Wil jij ook een keertje sparren?

Samen met mij even bekijken waar je staat, wat je tegenhoudt om verder te komen en waar je naar toe wilt met je bedrijf? Vraag dan geheel vrijblijvend een  “Sparren met Anja” gesprek aan!

Laat een reactie achter

Masterclass

De reis van de ondernemer​

5 september van 19:00 - 21:30
8 september van 9:00 - 11:30
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Download mijn Gratis E-Book

Succesvol Ondernemen, gewoon Doen!